БСП

Младежкото обединение на БСП с нов председател

По време на второто отчетно събрание на младежкото обединение на БСП за председател на младежкото обединение на БСП е избрана Вероника Делибалтова. За нея са гласували 54,3%. На събранието присъстват лидерът на БСП Сергей Станишев и заместник-министъра на земеделието и храните Явор Гечев и 312 представители на младежкото БСП. По време на заседанието бяха приети и предложения в работата на младежкото обединение.

„Ще разчитаме на младежкото обединение и в тази кампания за европейски избори“, каза Станишев. „Следващите два месеца искам да бъдете по улиците, да стигнете до максимален брой хора и да ги убедите да подкрепят нашата листа. Тези избори са важни за България, дали България ще бъде равноправен член на ЕС и с позиции, които да ги защити. Ако българите искат страната да има повече авторитет и възможности в ЕС, интересът е социалистите да спечелят. Те са доказали и като семейство, че разбират каузите на България, че ги защитават последователно и това е необходимо на всеки един българин”, обърна се той към младежите.

„Ако десните надделеят, ще имаме статуквото. Ще гледат на нас като периферна страна, на която се нарежда, която има абсолютно железни аргументи, не се съобразяват с тях. За десните това не е приоритет – за тях са големите държави. Тези избори ще окажат голямо влияние на случващото се в България”, допълни той Станишев.

„Стартирахме идеята за младежко общество в може би най-трудните моменти за партията след тежки загуби в изборите, когато мнозина сложиха кръст на БСП, когато мнозина смятаха, че управлението на ГЕРБ ще продължи поне два мандата“, коментира той.

„Европейската идея винаги е била основана на надеждата за по-добър живот и на вярата, че всеки човек има права, които са защитени, право на образование, независимо дали си от богато или бедно семейство, право на старт в живота чрез намиране на работа, да си младо семейство и да получиш подкрепа. В годините на криза, в резултат на дясната политика, която беше наложена, всички тези права и оттам надеждата в ЕС беше разклатена. Каква вяра може да има, ако в 50% от европейските страни няма работа за младите?”, попита Станишев.

„Тази кампания се превърна в реалност благодарение на всички 35 партии и организации, които са социалисти. Има решение 6 млрд. евро тази и следващата година да бъдат насочени за младежка заетост. По 100 млн. се падат за пет региона. Това е сериозен ресурс, който трябва да бъде използван ефективно. Много младежи получиха възможност и тя тепърва ще се разгръща, за да може много млади хора да видят перспектива за себе си”, каза още той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.