БСП

Момчил Неков: Ще бъда евродепутат, това е конституционната воля на българския избирател

Получих единна и красноречива подкрепа от Софийската организация – всички народни представители, общински съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София. Нееднозначно вече Централната избирателна комисия (ЦИК) окончателно потвърди, че такава е конституционната воля на българския избирател. Що се касае до моята позиция да бъда евродепутат, считам, че аз съм я показал още със съгласието си да бъда номиниран и издиган от основните партийни организации в БСП. Това каза пред Агенция „Фокус” Момчил Неков – 15-ти в евролистата на БСП.

„В такъв дух е и позицията на председателя на Младежкото обединение на БСП. А извън нашите структури, тъй като телефонът ми беше изключен, получавах стотици съобщения във Фейсбук на ден в моя подкрепа. Това са реалностите към днешна дата”, обясни той.

„Още сега искам да заявява, че аз в чужди битки нямам намерение да участвам или да изпадам в подобни полемики. Искам да ви се представя с няколко думи, за да осветля картината около мен. Магистър съм по политология и Международни икономически отношения. В момента съм докторант в Софийски университет. Автор съм на 2 книги на политологична тематика. Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит”, заяви бъдещият евродепутат.

„В живота неминуемо има късмет, но случайности няма. Обикалях цялата страна в продължение на 2 месеца, като първоначално си промотирах само книгата – „От първо лице“. /…/ Срещнах се с десетки хиляди хора, получих подкрепата им. А относно другата страна на отговора, вие наемате ли се да ми кажете, колко от тези гласове биха се дължали на грешка или на случайност и изобщо кой може да ми каже това”, коментира той твърдението за грешка в избора му заради съвпадението на номера му в листата с номера на партията в бюлетината – 15-15.

„Да ви информирам, че още преди да започне кампанията, Сергей Станишев публично заяви, че след приключване й ще освободи мястото си в листата. В този смисъл преференциалния вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него”, допълни Неков.

Относно действията си в Европейския парламент, той заяви: „България трябва да развива природно и културно-историческите си дадености, характерни за нашия регион. И за да опредметя това говорене, ще започна с обещанието да изградя паметник на хан Тервел в Брюксел. Ще работя за това европейските институции да са солидарни към устойчивото развитие на хилядолетната ни история. Нека да не забравяме, че тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимоовръзка с подобряване на образователната система в страната. И най-вече аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.