БСП

Момчил Петнайсти си сменил фамилията с по-запомняща се

Момчил Неков, който скочи от 15-о на първо място в листата на БСП за европейски депутати, си сменил името, за да бъде с по-запомняща се фамилия. Това казаха пред „Труд“ негови колеги от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), където той работи като старши инспектор. 27-годишният социалист носел обикновената фамилия Димитров, но преди година-две я сменил на Неков. Никой не знае как е убедил съда да го стори.

Момчил Петнайсти, както вече е известен кандидатът за евродепутат от БСП Момчил Неков, стана всеобщ любимец във Фейсбук. Вече има няколко групи в социалната мрежа, които му се възхищават за това, че е изместил с преференциален вот лидера си Сергей Станишев.

Зевзеци дори пуснаха за продажба червени тениски с номер 15.

Съучениците му от Силистра си спомнят, че още в училище им обещавал, че ще стане депутат. На път е да го стори и то направо в Брюксел, след като получи по неофициални данни 33 442 преференции от симпатизанти на БСП на евровота. Резултатът е предимно благодарение на това, че номерът на Неков в листата – 15, съвпада с номера на „Коалиция за България“ – също 15, и гласоподавателите зачертавали числото „за по-сигурно“ и в квадратчето, и в кръгчето в бюлетината.

Оказа се, че Неков е агитирал завоалирано приятелите си във фейсбук в изборния ден. „За укрепване на имунната система препоръчвам CitroPlus 800 – 2 х 15 капки дневно. Действа!“, е написал кандидатът. Приятелят му Габриел Георгиев контрира: „Ти нещо агитираш май!“

Роденият през 1986 г. Момчил е докторант в Софийския университет и има две книги – „От първо лице“ и „4 х 4 – БСП след 1989“. В първата прави интервюта с лидери на соцпартията, а във втората изследва „вътрешнопартийната демокрация в БСП“. Явно изводите му са били правилни, защото попада в листата за евровота, коментираха социалисти.

Неков досега е с изключен телефон. Соцдепутатът Страхил Ангелов обаче обяви, че се е чул с младежа по телефона и той нямал намерение да се отказва от мястото в Брюксел. Това значи, че петата в листата Достена Лаверн ще изпадне от ЕП.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.