БСП

На „Позитано“ 20 стягат и по-свежите си редици за евровота

На „Позитано“ 20 стягат и по-свежите си редици за евровота. След като преизбраха председателя си Явор Гечев, 1500 активисти от младежкото обединение на БСП ще се организират в екипи за бързо реагиране във всички 264 общини по време на кампанията, пише „Стандарт“. Младите социалисти възнамеряват да помагат на хората по места в решаването на конкретни проблеми. „Създаваме мобилни групи за въздействие, които ще търсят решаване на казуси чрез нашите общински съветници, депутати, министри и кметове в регионите“, съобщи  лидерът на младежката структура на социалистите Вероника Делибалтова.

На 13 април в НДК се събират комсомолците от цялата страна и тогава се очаква да бъде приет и екшън планът на младежите за евроизборите. Мобилните групи ще бъдат на разположение на хората от всяко населено място и квартал, а темите, по които ще работят, са от създаване на детски площадки до помощ на пенсионери, каза още Делибалтова. 

Лично соцлидерът Сергей Станишев е подкрепил инициативите на младежите за хората, тъй като са „с основното послание на социалистите за солидарност“. Комсомолците ще организират и паралелна кампания за специална агитация за общия кандидат на ПЕС за президент на ЕК – Мартин Шулц. Доброволци на младежкото обединение на БСП ще разясняват десетте точки от Манифеста на ПЕС и програмата на Шулц като единен кандидат на левите партии в Европа. 

Както вече стана ясно, Шулц ще пристигне у нас за откриването на кампанията на БСП на 25 април. И веднага след това заедно със Станишев ще агитира в Букурещ за партията на румънския премиер Виктор Понта. БСП са избрали седмицата след Великден в зала 1 на НДК за официален старт на кампанията си. Класическа музика и фолклор ще огласят събитието по време на официалното представяне на кандидатите за евродепутати от Коалиция за България. А лично Стефан Данаилов-Ламбо ще надъха социалистите за победа. 

Пак на 25 април от „Позитано“ 20 готвят съпътстваща агитация с онлайн радиото си „Звезда“. На концертите на медията в различните градове ще се вихри емблематичната за БСП Петя Буюклиева. В турнето на радио „Звезда“ ще се включат още Нина Николина, Любо Киров и Адриана Николова-Печенката.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.