Новини

Над 3200 полицаи ще съблюдават безпроблемното провеждане на изборите на 25 октомври

Общо 3261 служители от различни структури на МВР са командировани в помощ на областните дирекции за опазване на обществения ред на 24 и 25 октомври.Това съобщи Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, на брифинг във връзка с предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на местните избори, цитирана от „Фокус”.

„Всички изборни книжа са транспортирани до съответните областни избирателни комисии при охрана и при съпровод от полицейски сили”, посочи Бъчварова. „На 24 октомври 2015 г. е създадена организация за охрана и съпровождане на изборните книжа, които до края на деня ще бъдат поети под охрана на полицейски служители”, уточни тя.

„За охраната на избирателните секции, които са 11 844, от които 189 подвижни, са ангажирани 13 115 полицейски служители”, добави министърът. По думите й, служителите на МВР са осигурявали охраната на масовите мероприятия на политическите партии и в тях са били ангажирани 996 служители.

„Поради изключителната ангажираност на служителите е ограничено и прекратено ползването на отпуските, но на всички се осигурява възможност за гласуване”, каза още Румяна Бъчварова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.