Новини

Надежда Нейнски тъжна, че няма единомислие за националния интерес

В България няма единомислие какви са българските национални интерес. Много е важно България да има яснота по какъв начин трябва да се развива. Това обяви евродепутатът Надежда Нейнски пред bTV. „В сферата на енергетиката има икономически аспект и тук започват спекулациите. Не е направено нищо по отношение на диверсификацията на доставките на газ в България. Сега сме в ситуация, в която имаме криза, която е близо до България.

В този момента ние отново се чудим какво да правим. Южен поток не диверсифицира източника на газ, а само трасето. България има интерес от обща политика в енергетиката. България има нужда от това да диверсифицира източниците си на газ”, обясни Нейнски

Според Антония Първанова в България има сериозна дезинформация за това какво е възможно и какво се прави в европарламента. „Става така, че хората имат очаквания, които не отговарят на действителните възможности. В парламента се говорят и разискват криминални неща, а никой не говори за националните приоритети. Дебат и скандал в Народното събрание има само когато стане някакъв гаф, а не се обсъждат сериозни неща, които касаят бъдещето на страната”, обясни Първанова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.