България без цензура

Найден Момински, ББЦ: Да подобрим условията за развитието на малкия и среден бизнес във Велико Търново

Инж. Найден Момински е роден 1975г. Завършил е ТУ-Габрово, специалност „Комуникационни Технологии“. Има 18 години стаж по специалността. В момента работи като електроинженер във ВЕЦ- село Самоводене. Той е кандидат за общински съветник от ББЦ и №5 в листата за Общински съвет, Община Велико Търново.

С какво смятате да спечелите доверието на избирателите?
– Доверието на хората, които ме познават и хората, с които съм работил и работя – го имам. С дейността, която практикувам, ми се е налагало да контактувам с много и различни хора. Предполагам, че при тях съм спечелил доверие с професионализъм, честност, прецизност и доблест. Мисля да заложа на тези си качества.

Дефинирайте основните проблеми на Велико Търново.
– Инфраструктура – централната част на града не може да поеме натоварването от автомобили. Има спешна необходимост от нова транспортна схема. Адекватна пътна маркировка и осветление на пешеходни пътеки и т.н. Замърсеност на въздуха в централната част на града.

Работни места и заплащане – трябва да се облекчат условията за дейност при малките фирми, занаятчиите и т.н., да се привлекат фирми, които да аутсорснат част от дейността си при нас и да се прекрати централизацията към София. Ако тези неща се случат и хората имат избор къде да работят, то средната заплата за региона би се повишила и съответно стандартът на гражданите ще се подобри.

Здравеопазване – недостатъчен ресурс на тел. 112, липса на добри и профилирани специалисти /за всички различни от настинка и грип болести хората пътуват до Плевен и София, включително и ние/.

Спортът с грижа за младите хора– повече площадки за стрийт-фитнес, градски басейни, детски площадки в междублоковите площи и т.н. Агитация в училищата и безплатни срещи със спортни инструктори с цел ангажиране на децата със спорт.

Не на последно място туризмът и туристическите обекти. Много работа се свърши в тая насока, но има още много да се желае. Информационни табели с маршрути за забележителностите, с екопътеки и велотрасета в региона. Привърженик съм за реставрация на всички археологически богатства, които имаме, като максималното придържане към техния отминал облик е задължително /до колкото е възможно, разбира се/. Да се възстановят съществуващите градски тоалетни и да се направят нови.

Как виждате бъдещето на малките населени места и селските райони в Община Велико Търново?
– Напоследък се забелязва изнасяне на млади хора към селата, едни поради безработицата в града, а други поради спокойния живот и чистия въздух. Безработните млади хора по селата трябва да се информират и стимулират по какъв начин могат да получат финансиране за развитие на дейности в селскостопанската и туристическите сфери. Облагоделствани сме с невероятна природа и плодородна почва, трябва да се възползваме всички.

От обиколките ни по околните села, основен проблем е инфраструктурата и транспортът. Безработицата също е огромен проблем както за млади, така и за хора на средна и предпенсионна възраст. Липса на детски площадки и недостатъчно обзаведени читалища. Хубаво би било всичките да са като в с. Пчелище: компютърна зала, фитнес салон, библиотека, озвучена и осветена сцена за самодейците…Друг проблем, който го има навсякъде, е трудното пътуване до града за закупуване на лекарства за възрастните хора. Желателно е да има или мобилна аптека или организиран транспорт.

Защо избрахте да подкрепите Даниел Панов за кмет на Община Велико Търново?
– Видими резултати е девизът му в тази кампания… Мисля, че резултатите наистина са видими. След дългото управление на предишния кмет, не вярвах, че нещо подобно може да се случи при нас. Приятели, които са в чужбина и рядко си идват, казват че не могат да си познаят града. Единодушни са че все по-европейски вид придобива. Вярвам им, защото както всичко се случва пред очите ни – пак резултата от управлението му е осезаем.

Освен всичко това, той е и много човечен, състрадателен и народен. Хората, които го познават знаят, че на него винаги може да се разчита. Верен и всеотдаен, той по никакъв начин не се е променил като човек за последните 4-тири години.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.