ГЕРБ

Неочаквано: Моника Панайотова напуска МГЕРБ, не иска да е евродепутат

Моника Панайотова, евродепутат от ГЕРБ (ЕНП) и председател на Младежката организация на ГЕРБ, слага край на политическата си кариера. Амбициозната млада дама заявява в отворено писмо, изпратено до медиите, че мотивите й за решението са свързани с предстоящото завършване на докторантурата й, както и с навършване на годините за членство в МГЕРБ.

Ето пълния текст на писмото на Моника Панайотова:

За да бъдат избегнати всякакви спекулации в публичното пространство, свързани с предстоящото обявяване на евролистата на ГЕРБ, бих искала да Ви информирам, че поради предстоящия ключов етап от своята докторантура, както и поради тазгодишното навършване на годините за членство в младежката организация на ГЕРБ, освобождавам поста председател на МГЕРБ и помолих ръководството на ГЕРБ да не участвам като кандидат в изборите за Европейски парламент. 

Предстоящата кампания за европейски избори на 25 май е отлична възможност нови и по-млади хора да се наложат като умения и експертиза, както и на бъдещия председател на МГЕРБ да се наложи като млад лидер. 

Използвам възможността да благодаря на всички граждани за гласуваното доверие, на младежите на ГЕРБ от цялата страна, вече близо 12 000, за тяхната всеотдайност и доброволен труд, които полагат в името на каузата за европейско развитие на България, благодаря на ръководството на партията за подкрепата през годините, на нашите чуждестранни партньори и подкрепата на екипите си, както в МГЕРБ, така и в Националния и Европейския парламент. 

Идвайки от неправителствения сектор в политиката, вярвам че с действията и инициативите си и силна екипност, съм постигнала с колегите си малки стъпки в правилната посока, сред които – закон за младежта, стартиране на бизнес с едно евро, активно участие на 41-то Народно събрание в изготвянето и отстояването на националната позиция по теми от европейския дневен ред, защита интересите на българските работници, студенти и учени в Европа, популяризиране на доброволчеството сред младите, мерки за заетост и иницииране предложение на Европейския парламент към Европейската комисия 2017та да бъде европейска година на предприемачеството.

Номинациите, които получих за кандидат за евродепутат от структурите в 24 области на страната, са признание за съвместния труд, който положих с прекрасни личности през годините 

Желая успех на предстоящите европейски избори, ще продължа да бъда в отбора на ГЕРБ, докато съм полезна с експертиза в действията за конструктивно и положително развитие на страната. 

Благодаря и на Вас, представителите на българските медии, чрез които информацията за дейността и инициативите ми през годините достигнаха до повече български граждани. 

С уважение: Моника Панайотова, евродепутат ГЕРБ/ЕНП 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.