НФСБ

НФСБ се обявиха срещу новия закон за Сметната палата

Слави Бинев, като представител на НФСБ в Европейския парламент, официално подкрепи председателя на Сметната палата Валерий Димитров в акцията му срещу новия закон, който касае управляваната от него институция. „Сериозно сме притеснени за недемократичните промени, които превръщат Сметната палата в маша на управляващите за разправа с неудобните политически и икономически опоненти“, заяви Бинев.

Евродепутатът отбеляза, че е доста притеснителен фактът, че след като Димитров е поискал промяна на закона, с която да може да проверява по-задълбочено политическите партии и техните членове, НС започва процедура за приемане на промени на закона за Сметната палата, за да го отстрани от поста. Изказването на Димитров по повод воаяжи на Волен Сидеров по свръх луксозни дестинации, които не могат да се покрият от депутатска заплата и неизясненият произход на неговите финансови ресурси доведе до предложението за отстраняване му като председател на Сметната палата. 

„Явно някой също така иска да покрие проблемите в съдебната система, както самият доклад на Сметната палата твърди“, допълни Бинев, като подкрепи диагнозата от доклада, че Инспектората към ВСС се е превърнал в една непрозрачна и изключително неефективна институция, която действа без стратегия, мисия, цели и приоритети и в нарушение на редица разпоредби.

НФСБ настоява за задълбочена проверка на Волен Сидеров и ПП АТАКА, на всички партии от статуквото и техните лидери, а законът за Сметната палата да се подложи на обществена дискусия. Като основен акцент от НФСБ поставят факта, че Сидеров твърди, че негови приятели финансирали луксозните му пътувания по топ дестинациите в света което в почти прав текст означава корупция и e недопустимо за политик навсякъде по света.Нелепите твърдения на Сидеров неминуемо пораждат въпроса за произхода на огромните средства финансиращи рекламни билбордове из цялата страна, както и защо бивши и настоящи управляващи не се занимават с тези неизяснени въпроси.Всичко това води до логичното заключение, че всички те са взаимно зависими и си сътрудничат.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.