България без цензура

Николай Бареков, ББЦ: Хората искат да се върне времето на Тодор Живков

Хората искат да се върне старото време на Тодор Живков. Тази констатация направи Николай Бареков в предаването на ТВ7 „Поверително от NL“. Причината за това, според него и неговия заместник в партията Росен Петров, е че политиците, които бяха начело на държавата през последните 25 години направиха така, че на хората Тодор Живков взе да им липсва. „Те изпитват носталгия, и което е още по-любопитното, е че и младите хора разсъждават по същия начин, без дори да са го виждали в действие“, констатира Бареков.

В предаването той признава още, че не може да приеме факта, че човек, който е охранявал Тодор Живков днес да има претенции да ръководи дясна партия, визирайки Бойко Борисов, който беше един от бодигардовете на бившия първи в онова време. „Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Искра Фидосова и г-н Борисов да са в дясно, малко ми идва в повече, заради това избягах от там и отидох в центъра“, споделя Бареков. „Забелязвам, че в политиката колкото повече лъжеш, толкова за по-голям политик те приемат“, констатира с болка лидерът на „България без цензура“. 

Имах съвсем друго виждане за този вид дейност преди да се захвана, сподели на свой ред зам.-председателят на формацията Росен Петров. На въпрос на лидера Бареков кое е било най-отвратителното нещо, което е разбрал за политиката, след като вече е част от нея, Росен Петров сподели еднозначно – „Начинът, по който се гласува“. „Гласувал съм много пъти, за всякакви партии – в школата когато бях гласувах за БСП, после като дойде Жан Виденов си казах, че нищо не става и пуснах за СДС, после за царя и на края и за ГЕРБ. Мисля се за сравнително умен, схващал съм, че ДПС е като армия. Те знаят 3 месеца преди изборите какви гласове ще получат, че на роми се плаща, но не съм очаквал, че има чак такива фалшификации. Сега когато ходя в страната и хората ми говорят как са се подменяли цели чували, това никога не съм го вярвал и съм си го мислил за медийна манипулация“, разказва Петров. 

В интервюто той споделя как му е обяснявано, че шеф на комисия си е слагал графит между пръстите на ръката и след удар върху бюлетината, отпечатъкът я прави невалидна. За малките населени места според него не е проблем да се купи комисия, коментира още той и споделя за разказ на жена от вътрешността на страната, според която „джиповете вече тръгнаха“. Точно заради това, според Николай Бареков, младите хора трябва да знаят, че ако искат манипулациите на вота да тежат по-малко, отколкото техните гласове, трябва да отидат масово пред урните. И Бареков, и Петров са категорични, че в момента партиите, които нямат сметка статуквото да се промени, правят всичко възможно да отвратят хората и те да не излязат да гласуват. 

По същия начин се постъпва когато даден факт трябва да се скрие от обществото. Като пример Бареков даде последните скандали около Петното. Той е изправен пред медиите, за да се прикрие нещо друго, в случая да не се разбере кой стои зад „Кокаиновите крале“. „В момента, в който Петното беше изваден, излезе вътрешният министър и каза, че случаят с Орлин Алексиев, „Кокаиновите крале“ и историята с дрогата около Рали Дакар започва да се събира в една папка. Оказва се, че на Брендо основният съдружник е бил Алексиев, който е вземал най-важните поръчки от общината, докато кмет е бил Борисов. Това са факти, които, за да бъдат скрити от хората се изважда отново Петното и темата отива на заден план. А всъщност Белия генерал, за който се говори може да се окаже Кокаиновия крал“, коментира Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.