България без цензура

Николай Бареков, ББЦ: Евровотът е врата към промяната

Евровотът през май е врата към предсрочни парламентарни избори и към промяна, това е най-силната мотивация за хората, които са отвратени от политиката и не гласуват. Така лидерът на „България бие цензура“ отговори на жителите на Велинград, които го попитаха „Как ще накара хората да са активни на вота на 25 май“? Всички са обезверени, такъв упадък на политическата система не е имало, нито толкова много лъжи, сподели възрастна дама от курортното градче. Партиите, които са в парламента искат да отвратят хората и те да не излязат да гласуват, а да отидат само твърдите ядра и така да останат в управлението, отговори Бареков.

Той бе във Велинград за среща с местния актив на ББЦ, на която обаче дойдоха и много граждани.

Местните споделиха, че се страхуват от репресии от страна на ДПС заради симпатиите си към ББЦ и налагане на забрана за сеч заради това. „ДПС на централно вино управлява с БСП, а на местно ниво е с ГЕРБ – заедно секат гората, заедно крадат. Аз не влизам в политиката да крада, а да спра кражбите на политиците“, каза Бареков.

Той обясни на хората, че не вярва в т. нар. „музеен“ патриотизъм, а в модерния, когато държавата прави така, че гражданите й да са щастливи.

Днес по-рано на пресконференция в Пловдив Николай Бареков определи скандала с имената в подписките като провокация. Целта е да бъдат разочаровани хората, за да не гласуват като им се внуши, че техният глас няма никаква стойност. Той каза, че няма обяснение защо се е получило имена от една партия да попадат в подписката на друга, но добави, че това е и проблем на закона. По думите му, текстът трябва да бъде променен така, че да се ограничи драстично броят на партиите в България.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също подкрепи тезата, че най-вероятно става дума за умишлена провокация.

Николай Бареков допусна вариант при който зад всичко това да стои голяма партия. „Единственият вариант голяма партия да допусне такъв гаф с подписите е трета формация да вкара нарочно тези лица в листите, знаейки, че ще стане страхотен скандал. Не изключвам Протестна мрежа да са надписвали хора в листите на партии, за да могат изкарвайки ги в интернет да кажат, че формациите са фалшифицирали подписи“, мотивира се Бареков.

Всичко това обаче според него има една цел и тя е да бъдат разочаровани хората, за да не гласуват като им се внуши, че техният глас няма никаква стойност.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.