България без цензура

Николай Бареков, ББЦ: Ние сме единствените, които могат да победят ДПС

Целта ни в Брюксел ще е европейски стандарт за българите. Искаме да влезем в Европейския парламент, за да водим ефективна национална политика. На практика битката е България реално да влезе в ЕС, защото от 8 години в Съюза никой у нас не почувства стандарта на това членство, особено извън София. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков обясни пред радио „Фокус“ каузите на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, с които тя излиза на евровота през май.

В момента Европа сякаш се развива на три скорости. В първата писта бягат силно развитите страни, а в най-крайната трета като изоставаща бяга само България. Искаме да я извадим от тази писта, обяви Бареков. Той обясни, че за тази цел в евролистата си коалицията е заложила на млади хора, на експерти. В нея са хора с по 4-5 езика, с по няколко специализации в чужбина, които знаят какво могат и как да го постигнат в Европейския парламент.

Хората очакват промяна. Основното, което искат от нас е достоен живот с достойни заплати и пенсии и да върнем децата им от чужбина. Ето защо основният ни приоритет до една година да въведем безплатно здравеопазване за децата, майките, пенсионерите и хората в неравностойно положение, допълни лидерът на ББЦ.

Бареков коментира и битката между партиите за евровота. Докато БСП и ГЕРБ спорят кой ще надвие с няколко процента, истинската битка за решаващото място на балансьор е между нашата коалиция и ДПС. Ние сме единствената нова формация, която може да победи ДПС. Вече имаме над 200 структури в страната и това ни прави по-големи от ДПС, категоричен е лидерът на ББЦ. Той отново посочи, че основната цел на коалицията е да измести ДПС от третото място и този резултат е напълно заслужим, както и спечелването на три места за ЕП на вота през май.

Виждам избори 2 в 1 тази есен – за нов парламент и за нов президент, обяви Бареков. Той смята, че битката с олигархията и статуквото в българската политика, която предвижда искането на предсрочни парламентарни избори включва и президента Росен Плевнелиев като част от тази политическа олигархия.

В същото време в „Гореща точка“ по ТВ7 четвъртият в листата на Коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Румен Йончев заяви, че управлението на личните данни в България е лошо и някой злоупотребява с тях, което е скандално. Още по-скандалното според него е, че в момента работодатели привикват своите подчинени, за да ги разпитват защо са се подписали в даден списък? „Всеки началник, всеки работодател има вашите лични данни и може да провери за кого сте се разписали и това се практикува, всеки се проверява от големите партии, което не е редно“, коментира Йончев.

Според третата по ред в листата на Коалицията, Рада Коджабашева, тези злоупотреби налагат да се промени Законът за личните данни. Според нея е изключително лесно да влезеш в Търговския регистър и по едно име да се сдобиеш с всички лични данни на дадено лице. Това не ненормално, защото на практика тайна на личните данни в момента у нас няма. Още по-абсурдното е, че сега ока желаеш да скриеш данните си, трябва да подадеш молба до Търговския регистър, че желаеш личните ти данни да бъдат скрити, което е смешно. „По закон данните ти трябва да бъдат защитени, а се получава един правен абсурд, че ти трябва да направиш допълнителна стъпка, за да ти защитят данните“, коментира Коджабашева.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.