България без цензура

Николай Бареков, ББЦ: Северозападът обеднява, докато БСП и ГЕРБ са в паралелна държава

Докато БСП и ГЕРБ се боксират в предизборни клипове и живеят в паралелна реалност, българите в Северозападния регион продължават да са най-бедните. 25 години там нищо не се е променило, младежката безработица достига над 50%. Такава констатация направи лидерът на ББЦ Николай Бареков в село Търговище, Белоградчишко. Местните хора дори казаха, че цифрите са още по-фрапиращи и добавиха, че близо 90% от младежите няма къде да работят.

На този фон клиповете, които пусна Станишев за двете „мишлета“ Станишко и Бочко – това е някаква паралелна държава БСП и ГЕРБ, възмути се Бареков. Аз не живея в тази паралелна държава, отсече той. Лидерът на ББЦ бе категоричен, че Северозападът ни си остава най-бедният край именно по вина на българските политици.

Магистрали няма, пътища няма, кажете как да се създадат икономически условия, за да може младите да бъдат задържани, като те дори не могат да се придвижват свободно, отбеляза лидерът на ББЦ. Според него са смешни хвалбите на соцлидера Сергей Станишев, че е успял, докато е председател на ПЕС, да издейства 6 милиарда за младежка безработица и 100 млн. евро специално за България. От тези 100 милиона няма и едно евро да дойде в Северозападния регион, репликира Бареков. По думите му, като се раздели на 28 области, ще се падне средно по 200 хиляди евро,които са крайно недостатъчни, коментира Бареков.

За разлика от БСП и ГЕРБ, „България без цензура“ набляга на развитието на регионите и заради това сме издигнали човек от този регион за евродепутат, който да отиде в Брюксел и да представлява интересите на хората, каза Бареков, визирайки местния лидер на ББЦ във Видинско Десислава Тодорова.

В селото подариха на Бареков знаме от времето на НРБ. Той разгледа и колекция от 900 оръжия, 344 ножа, саби, брадви и копия, заради които собственикът Красимир Иванов е превърнал дома си в музей. Колекционерът е изложил и един от най-ценните си експонати – офицерски кортик с гравюра от времето на цар Борис III. В България има шест такива кортика, поръчани от самия монарх. Намерен е в Оряхово и се предполага, че е бил на командир на Оряховския полк.

На този фон клиповете, които пусна Станишев за двете „мишлета“ Станишко и Бочко – това е някаква паралелна държава БСП и ГЕРБ, възмути се Бареков. Аз не живея в тази паралелна държава, отсече той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.