България без цензура

Николай Бареков: Държавата никога не е давала пари за социална политика

Държавата взема пари от хората. Това се случваше и по времето на Бойко Борисов, и сега, когато управлява Пламен Орешарски. Това каза пред работещите в хасковската фирма „Дерони“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той обясни, че България е поела ангажимент да поддържа нисък бюджетен дефицит. След това, докато финансов министър бе Симеон Дянков, е поет  нов ангажимент – този параметър да бъде занижен с още една единица.

Така страната ни е длъжна да поддържа бюджетен дефицит около 2%, но всяко едно правителството решава да се презастрахова и поддържа още по-нисък дефицит. „Накарах моя екип да ми направи разбивка къде имаме дефицит и къде – излишък. Оказа се, че във всички сектори – инфраструктура, транспорт ние имаме недостиг, а само в социалната сфера – излишък. Това нагледно показва, че приоритет на правителството не е социалната сфера“, посочи лидерът на ББЦ.

Бареков обясни, че в Европа се дават за здравеопазване между 7 и 8% от БВП, а в България – се отделят наполовина по-малко. „Виждате как хората в Европа могат да си позволят и да дават подобни пари за тази основна дейност, а у нас се казва, че средства няма. Пари има, но те потъват в нечий джоб“, коментира той.

В заключение Бареков посочи, че в България няма лош генетичен материал, както се беше изказал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но просто благата не се разпределят правилно. Работниците допълниха от своя страна, че ако твърдението на Борисов беше вярно, нямаше да се стигне до износа на 2 млн. българи и те да бъдат добре приети на Запад.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.