България без цензура

Николай Бареков дава на прокурор сигналите за покупка на гласове

Лидерът на ББЦ Николай Бареков ще внесе сигнал в прокуратурата с всички данни за покупка на гласове, които са му подали хората в цялата страна по време на предизборната обиколка. „Държавните пари ще отидат за черни каси за купуване на гласове“, заяви той в интервю по bTV, визирайки ГЕРБ, ДПС и БСП. „Това са моите и вашите пари“, цинично е, допълни той. Бареков каза, че му съобщават за покупка на гласове и от емисарите на две-три по-малки партии, които нямат друг шанс да влязат в ЕП, освен да си купуват електората. Най-много от сигналите, достигнали до него, са за АБВ.

„Ние плащаме по тарифа на големите телевизии, за да видят хората, че пълните зали в страната не са мит, а истина. Нашата кампания е декларирана и ще бъде проверена от Сметната палата“, заяви Бареков. Той обясни, че тя е финансирана от субсидиите на коалиционните партньори и от дарения към „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Движение Гергьовден“. „Аз не съм ничий проект, председател съм на ББЦ, хората сами пълнят залите и вярват в промяната“, беше откровен Бареков. Той призова медиите да следят стриктно вота на 25 май, за да не се допусне подготвяният сценарий за Костинброд 2. По думите му не е изключено ГЕРБ, ДПС и БСП да организират обща манипулация на бюлетините, само и само да елиминират „България без цензура“. „И трите партии искат нас да ни няма и ББЦ да не ги бие на изборите“, категоричен е той.

Бареков съобщи, че вече има натиск върху симпатизанти, членове и застъпници на ББЦ в страната, като най-силната преса идва от кметовете на ГЕРБ и ДПС. Те му признавали, че инструкциите да работят срещу него идват от най-високо място. Бареков припомни и тезата си за сделката между ГЕРБ и ДПС да управляват заедно без предсрочни избори и да направят Борисов президент. За нея му признали членове и на двете партии по места.

„Бизнесът ме подкрепя като последна надежда, защото само аз гарантирам, че Бойко Борисов няма да се се върне отново на власт и да се възроди рекетът на ГЕРБ върху фирмите. Борисов осъзнава, че влизането на ББЦ му отнема процентите, които му трябват, за да управлява отново. Ние сме трета сила в момента“, каза Бареков. „Държавата е в много тежко състояние, на хората им трябва вяра и
надежда. Аз ги нося като нов политик. Който гласува за нас, гласува против ДПС, ГЕРБ и БСП“, обясни лидерът на ББЦ. Той обяви, че ББЦ и коалиция ще поискат оставката на правителството на закриването на предизборната си кампания.

„Има пари за социална политика, нашите обещания са изпълними“, контрира Бареков упреците, че обещава невъзможни неща. „10 милиарда се крадат всяка година от политическия елит в България и аз ще спра кражбите по високите етажи, закани се той. Ако откраднатите пари останат в бюджета за всички е ясно, че няма да има проблем да се финансира и безплатното здравеопазване, и развитието на обезлюдените региони, и повишаването на качеството в здравеопазването. Тодор Живков не ми е любим, просто се оказа най-добрият държавник, в сравнение с тези, които дойдоха след него“, каза Бареков. Той призна, че комунизмът никога не му е липсвал, но истината е, че хората тогава са живели по-добре. „Затова и държавата трябва да се върне в социалната политика“, категоричен е той.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.