България без цензура

Николай Бареков: До 150 лв. плащат ГЕРБ и БСП за младежки глас на евровот

ГЕРБ и БСП започнаха търговията за евровота. Между 50 и 150 лв. вървят офертите. Вече не се купуват само гласове, удрят и по младежите. Това обяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков днес в Перник. В търговията с гласове се е включила и АБВ. Той съобщи, че последните сигнали са от Радомир, където яки момчета с джипове купуват гласове за АБВ и Първанов и се целят в местните младежи. Младите хора са най-податливи на агитация, обясни той. Бареков допълни, че заради лъжите към младите хора и пенсионерите Станишев е основен негов опонент.

Не може да обещава работни места за младите българи, а страната ни да е на първо място с 30% младежка безработица. Разбирам, че губи доверие и влияние, но няма да се примиря да обещава врели не кипели, категоричен е Бареков.

Той коментира и мълчанието на Станишев към поканата, която му отправи за разговор. „Не съм го викал на кафе. Исках да говорим за популизма, в който изпадна през последната година. Поканих го в Онкохематологията във Варна, но той замълча. Аз си изпих кафето там с болните“, каза Бареков.

Според него пактът, който Реформаторският блок предложи за предсрочни парламентарни избори след евровота, е безсмислен. „България без цензура“ със своите депутати сама може да предизвика разпускане на парламента. Тогава ще се види дали ще се стигне пак до срамни коалиции между трите основни партии от статуквото или ще се отиде на предсрочни избори.

В Перник Бареков бе гост на събрание на местната партийна структура, на което за областен лидер бе избран д-р Георги Драганов. След това с част от ръководството на ББЦ местни активисти и хора от младежката организация засадиха дръвчета в пернишкия квартал „Изток“. На акцията дойдоха и младежи, които от няколко дни протестират пред Общината срещу поголовна сеч в планината Голо бърдо. Те поискаха подкрепа от Бареков и помощ, защото кметът Росица Янакиева отказва среща с тях. Лидерът на ББЦ от своя страна обеща да подкрепи протеста им с представители на младежката партийна организация, които ще лобират за разговори с Янакиева, както и обеща при първа възможност сам да се включи в протестите им.

По-рано през деня Николай Бареков, Красимир Каракачанов и представители на „България без цензура“ и ВМРО-БНД засаждаха дръвчета в столичния квартал Люлин. „Станишев го очакват тежки дебати. Бях решил да отказвам участия в големите телевизии, които ни налагат цензура, но ако бъда поканен на дебат с водачите на листи, Станишев ще бъде разгромен от мен. Този крадец на идеи от 12 години управлява България на практика, защото той беше 4 години министър-председател, а докато властта попадна в Борисов, четири години жената на Станишев управляваше с него“, коментира Бареков.

В момента Станишев тръгва да обикаля страната, но възрастните хора няма да му се зарадват, коментира Бареков и напомни, че лидерът на БСП обеща да махне „данък лихва“, а това не беше сторено. „Оня ден възрастните жени от Североизточна България ме попитаха и искаха да знаят защо още го има“, допълни лидерът на ББЦ .

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.