България без цензура

Николай Бареков: Голямата битка е битката на идеите

Предстои ни много важна задача – да отидем на избори, за които народът не вярва, че могат да променят неговата съдба. Трябва да убедим българския народ, че имаме програма, с която сме годни да управляваме България по-добре от партиите на статуквото днес. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по време на учредително събрание на структурата на партията във Велико Търново.

Той разкритикува лидера на БСП, че се опитва да краде идеите на „България без цензура“. Станишев, който на 30 г. беше безработен, днес във Фейсбук клейми банките, кредитите и частните съдебни изпълнители. Нали разбирате как се опитват да тичат пред вятъра? Идеите, които внасяме като готов законопроект, на следващия ден те се записват от името на такива, които се представят като първи борци за свобода. Врагът срещу нас е невидим, те са като вятърните мелници, предупреди Бареков.

Днес дори Боряна Димитрова призна, че сме четвърта политическа сила и най-голямата извънпарламентарна. Голямата битка, която предстои, е битката на идеите – трябва да убедим хората, че сме партия с идеи и цели и искаме да сменим чипа на българските политици, за да се управлява без кражби, отсече Бареков и подчерта, че „България без цензура“ ще подкрепя бизнеса. „Ние сме партия на децата, на майките, на младите, на пенсионерите, на бедните, на инвалидите, на хората в нужда, на некорумпираните, но за да направим живота на тези хора по-добър, трябва да имаме растеж на икономиката“, категоричен бе лидерът на ББЦ. Той разказа за днешното му гостуване в мандрата на Илия Димитров в Бяла Черква. „Илия Димитров е разкрил близо 300 работни места в един от най-бедните региони на страната, изкупува се българско мляко, произвежда се българско сирене, което не се продава на големите вериги, а там където е българското – в малките магазинчета“, разказа Бареков.

За председател на великотърновската структура на „България без цензура“ бе избран Румен Горанов – местен бизнесмен, който се занимава с производство на тел и телени изделия. По специалност е машинен инженер. Има и две специализации в чужбина. Той е женен, баща е на четири деца. „Това е човек, който развива идеи, мрази корупцията. Надявам се, че такива хора, които не са оцапани и са дали нещо в своя живот – за родината, за семейството си, ще бъдат на почит в „България без цензура“, каза Бареков за Горанов.

Негови заместници станаха Милко Александров и Цветомир Димитров. Александров, който е само на 18 години, разказа какво го е мотивирало да се присъедини към ББЦ. „Липсата на всякакво отношение на политическия елит към българския народ ме мотивира да се занимавам с хуманитарна дейност, срещах се с много хора, виждах проблемите и мъката им. Това ме амбицира да работя по-упорито за тези хора. Заради тази кауза съм тук. Избрах да уча, да работя и да се развивам в България, защото вярвам, че страната ни има бъдеще и ще просперира, а това може да стане само с нови лица в политиката, с морал, неопетнени и с добри сърца“, заяви Александров.

Цветомир Димитров – е на 23 години, занимава се с недвижими имоти. „Подкрепям ББЦ, защото искам всички млади хора да останат в България и да им дадем реализация тук. Вярвам, че ако всички сме зад тази кауза, тя ще стане реалност“, каза от своя страна Димитров.

„Основната кауза на нашата партия, е да задържим хората на вашата възраст в България, защото ако те – младите, квалифицираните, образованите останат тук, ние ще вървим напред. България има много неща, с които да се гордеем, но най-големият капитал на родината ни това са хората. Винаги хората са изваждали страната от кризата, в която са я поставяли политиците“, каза лидерът на „България без цензура“ след избора на великотърновското ръководство на партията.

В края на учредителното събрание, той съобщи, че една от битките на ББЦ във Велико Търново е да запазим горичката над Картала. „Тя е вече наполовина изсечена. Смениха се правителства, министри, колко кметове се смениха, но нищо не бе направено. Нека на 5 април, когато е Денят на гората, всеки да си помисли дали българската гора не е жертва на корумпираността на българските политици“, призова Бареков и изчете декларацията на ПП „България без цензура“ във връзка с незаконната сеч и нерегламентираното строителство в местността Картала.

ДЕКЛАРАЦИЯ

Във връзка с нерегламентирана сеч и незаконно строителство в местността „Картала‘

Ние, представителите на ПП „България без цензура“, категорично се обявяваме срещу престъпното бездействие на кмета Даниел Панов спрямо незаконното изсичане на дървета в местността „Картала“ във Велико Търново. Проблемът съществува над десет години, през които два състава на ВАС се произнесоха, че гората е за обществено ползване, сечта в нея се забранява, а всяка строителна дейност би била незаконна. Въпреки това изсичането на дървета продължава с цел подготвянето на терена за строеж.

Гората в местността „Картала“ е белият дроб на Велико Търново. Освен това тя възпира евентуални свлачища и предпазва града от урагани и порои. Унищожаването й ще доведе до екологична катастрофа за Велико Търново и ще наруши необратимо екоравновесието. Освен това мястото е любимо за отдих и разходка на жителите на старата столица, а от там тръгва и екопътека за Преображенския манастир.

Остава въпросът защо кметът Панов продължава да си затваря очите пред престъпленията спрямо природата и жителите на града, който управлява. Очевидно местната власт проявява апатия, която е явен знак за порочната приемственост от предишния кмет Румен Рашев. 

Господин Панов, призоваваме Ви незабавно да се намесите и да започнете да изпълнявате кметските си задължения, като забраните изсичането на дървесина и строителната дейност в „Картала“. Напомняме Ви, че сам сте издали разпоредби, които в момента не спазвате. Устойчивото развитие и съхраняването на природата са основен приоритет за всяко едно управление, което защитава гражданския интерес. Бездействието Ви спрямо проблема поражда въпроса кому служите – на жителите на Велико Търново или на частни апетити към малкото останали зелени кътчета в България.

ПП „България без цензура“

28.03.2014 г. 
гр. Велико Търново
Покажи още

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.