България без цензура

Николай Бареков: Индустрията ни оцелява от африкански поръчки

Предприятията и съвременната индустрия на България оцеляват не заради държавата, а въпреки нея. Нашите предприятия работят, за да изнасят в Африка и Азия, но нямат право да продават на българската държава – на армия, на полиция, на държавни ведомства, защото техните собственици не желаят да плащат рушвети на нашите политици”. Това каза в препълнената зала на Филхармонията в Русе лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, след като преди това посети два военни завода – в Лясковец и русенския „Дунарит”.

Бареков с горчивина отбеляза, че военните ни поръчки се крепят на износа на африканския и азиатския континент. Лидерът на ББЦ посочи абсурда, до който сме стигнали – наша фирма облича германската армия, а турска шие за нашата войска.

„Работа на следващия военен министър е да научи държавата да си облича армията”, обърна се Бареков към лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, когото обяви за бъдещия министър на отбраната. Каракачанов, който е русенец, бе бурно аплодиран от съгражданите си в залата, в която се чуваха викове „Победа” и се развяваха партийните знамена на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден”.

Преди срещата във Филхармонията Бареков и лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов бяха посрещнати от хиляди симпатизанти в центъра на града. Двамата поведоха ществие от Съдебната палата до залата.

„Следващият министър, който ще защитава българските интереси и армия, е от Русе. Това е войводата Красимир Каракачанов”, каза Бареков и залата изригна.

„Обещайте ми, г-н Каракачанов, да го направите мъж президента и да го научите да марширува”, каза Бареков на Каракачанов. „За да го направя мъж, трябва да служи в Строителни войски”, отвърна Каракачанов, а множеството в залата освирка Плевнелиев с викове „уууу”.

Бареков отбеляза, че за разлика от срещите на ГЕРБ, тези на коалицията с ББЦ са многолюдни. „Докато вчера в Горна Оряховица ние препълнихме залата, на метри от нас беше митингът на ГЕРБ, бяха събрали едва 20 души, и то общински служители, докарани под строй”, каза на русенци лидерът на ББЦ.

Бареков призна, че от Русе е тръгнало всичко и хората от града са причина да се роди „България без цензура“. „На първия ред е леля Стефка – тя е тази причина, защото нейната съдба е събирателен образ на нашите проблеми и на истинската причина ние да се появим – битката за социална справедливост“, обясни лидерът на партията.

„Политиците са тези, които отговарят за това вие да имате работа и доходи, това не е работа на фирмите. Ако ви казват, че не е работа надържавата, лъжат ви и се опитват да бягат от отговорност”, заяви Бареков. „Държавата трябва да се върне там, където трябва да бъде – в социалната политика. Гласувайте с бюлетина 28 за такива като нас, които са готови дори да бъдат бити от вас, ако направят грешка. Ние сме обречени да успеем”, допълни той.

„ДПС не представлява интересите на българските турци и роми, а на крадците. Има и една партия на крадците, това е ГЕРБ. Има и трета партия, това е БСП, която се продаде на ДПС. И така, единственият избор сме ние – ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден”, заяви лидерът на „България без цензура”.

Войводата Каракачанов заяви, че партията на Борисов се подиграва с българския герб. Той отбеляза, че и ГЕРБ, и БСП, и ДПС допуснаха чужди фирми да завземат монополите. „БСП се яви на избори с обещание да развали сделките с ЕРП-та, но нищо не направиха. Борисов дойде на власт с обещанието да им вземе парите и да ги върне на народа, но вместо това той взе парите, но си ги прибра”, каза лидерът на ВМРО. Той обвини партиите от статуквото, че отново разиграват стария политически цирк, че изборът е между лявото и дясното, а всъщност си направиха един параван, зад който да спретнат една далавера.

„Политиците ни са неспособни да ни управляват. Внесеният наскоро вот на недоверие в парламента цели да се направи една димна завеса и да бъдат заблудени хората предизборно”, каза председателят на ЗНС Румен Йончев и кандидат за евродепутат от листата на коалицията.

„Ще върнем България на младите хора, но ще върнем и достойнството на
българските пенсионери”, обяви заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев. „Това, което се случи миналата година, беше нашето съвременно Априлско въстание, а сега предстои да си върнем достойнството”, заключи той.

„Преди една година българите избраха кой да ни управлява сега, но онези, които изпратихме в парламента, не работят”, обяви лидерката на „Евромайки” Калина Крумова. Ние се нуждаем от ново правителство, което да върши повече работа, допълни още тя, след което даде думата на родената в Бяла, Русенско, Даниела Колева.

„Хубаво е човек да се завърне вкъщи, дори и стените помагат”, благодари тя на съгражданите си за топлото посрещане номинираната за евродепутат от листата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.