България без цензура

Николай Бареков: Изборите може да не станат по костинбродски, а по кюстендилски

Нещата около печатането на бюлетините за евроизборите изглеждат много съмнително. Логичният въпрос е защо се чакаше в последния момент и защо госпожа Манолова позволи да се остави тази вратичка в закона. Дали бюлетините ще се печатат в русенската печатница, която има очевидна връзка с БСП, или ще се печатат в печатницата на БНБ, въпросите си остават. Това заяви в „Часът на Милен Цветков“ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

На въпрос на тв водещия: „Опасявате ли се, че може да се появи подобна ситуация като тази в Костинброд?“, Бареков отговори категорично: „Естествено. Изборите може да не станат по костинбродски, а по кюстендилски. В ЦИК, въпреки че сме най-голямата извънпарламентарна партия, нямаме свой представител. Манипулацията на бюлетините може да стане така, както се случи през 2013-та. Ще се разпечатат бюлетин, ще се раздадат в удобните секции и на удобните места и в края на деня ще се регистрират като гласували. Не са махнати и „мъртвите души“ в списъците. Те са 10% и плюс фалшивите бюлетини, могат много да изкривят резултатите на тези избори“.

Николай Бареков предложи: „Нека в печатницата, която ще се избере, да бъдат пуснати журналисти и поставени камери, които да записват печатането на бюлетините“. 

Лидерът на ББЦ допусна, че „БСП, която има доста сериозен опит в манипулациите на хората, готви фалшификации на изборите. Те могат да казват каквото си искат. Все пак те са БСП“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.