България без цензура

Николай Бареков към варненци: Гласувайте, за да сменим системата!

„С протести се сваля правителство, но само с избори се сменя системата“, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков във Варна на закриването на предизборната кампания на партията съвместно с коалиционните й партньори пред над 3000 души, които се включиха и в шествието из града. На сцената в пълната зала на Фестивалния комплекс в морската столица се подредиха всички кандидати за евродепутати от листата на коалицията.

„Надявам се, че този път българският народ ще разбере, че трябва да се гласува. Ако искаме промяна, трябва да гласуваме в неделя за единствената нова партия ББЦ със съюзниците й ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Само това ни гарантира, че ще имаме избори и за ново Народно събрание, защото този български парламент е изчерпан от съдържание“, призова Бареков.

„Когато стотици хиляди деца в България стоят гладни, Борисов и Манолова се карат за кафеварката, при това за турско кафе“, онагледи Бареков нуждата от смяна на статуквото. Той каза още, че дори социологическите агенции, на които плащат опонентите му, дават минимум 12 процента за ББЦ и коалиция и твърда победа над ДПС.

Бареков припомни, че именно от Варна тръгнаха протестите срещу монополите преди година и половина и отдаде почит към паметта на самозапалилия се Пламен Горанов. „Ще позволим ли Борисов да се върне на власт? Варна го свали, Варна трябва да го държи вън от властта“, надъха варненци Бареков.

„Българската икономика се управлява от Октопод, картел стои начело на политиката“, обяви още той. Този картел се оглавява от ключови функционери на две антибългарски партии – ГЕРБ и ДПС, поясни той.

Лидерът на ББЦ се обърна към българския бизнес да е спокоен, че няма да бъде рекетиран, но и да остави служителите си спокойно да упражнят своя вот. Вотът, който ББЦ ще вземе на тези избори в неделя, ще бъде победа на българския трудов народ“, посочи той.

Големите провокации са пред нас, това е само първата крачка към смяната на модела, предупреди още Бареков по повод сигналите за фалшивите емисари, които събират подписи в тетрадки с обещание за пари, уж от името на ББЦ.

Ще направим фонд за бедните и той ще се ръководи от Христо Бозов, обяви още във Варна Бареков. В този социален фонд ще постъпват даренията от заплатите на евродепутатите на ББЦ, поясни той.

Хората искат повече работни места, край на мизерията, достойно здравеопазване, образование и справедливо разпределение на субсидиите, каза лидерът на ЗНС Румен Йончев. Много от решенията на тези проблеми може да ги даде Европа, но досега не се възползвахме. „Попитаха ме дали ще участвам утре в гласуването на вота на недоверие – не, няма, истинският вот ще се гласува в неделя“, заяви той.

Предишните управляващи погазиха най-големите достижения на демокрацията, заяви независимият депутат Светлин Танчев. Нашите редици са отворени към онези хора, които искат да променят това статукво, което е на власт вече 25 години. Имаме капацитета и можем да променим нещата, завърши той.

Силна армия, силна полиция, силни служби за сигурност и смазване на престъпността, това обеща пред варненци зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Само при това положение сегашните управляващи няма да раздават порции, а порциони.

Подкрепата на Варна е важна – каквото се случи там, след това става и в България, каза лидерът на ББЦ в морската столица и кандидат за евродепутат доц. Христо Бозов. Днес закриваме нашата кампания, но тя не приключва дотук – тя ще продължи до момента, в който се нанесе удар на тази престъпна върхушка, закани се и водачът на войводите Красимир Каракачанов.

Зам.-председателят на Евромайки Даниела Колева посочи, че евродепутатите на ББЦ ще се борят за истинска социална политика в Европарламента, от която досега бяха лишени децата ни, защото парите бяха откраднати.

Срамувам се да кажа, че само преди месеци за последен път повярвах в обещанието на едни хора, че най-после предимство ще имат експертите, повярвах и бях излъгана за сетен път, призна Нешка Робева по адрес на БСП и тяхното уж експертно правителство с ДПС. Призовавам ви да дадете своето доверие за сетен път, но за първи път на тях – на младите хора от ББЦ, призова Нешка Робева. Не може българският народ да се нареди на края на опашката след щастливите кокошки и прасета. Не може Европа да се отнася към нас като с хората от задния двор, каза пред варненци златната ни треньорка.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.