България без цензура

Николай Бареков: Маргарита Попова да оглави служебен кабинет след евровота

Вицепрезидентът Маргарита Попова е подходяща за служебен премиер, тъй като е консенсусна личност. Такова мнение изказа лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. „Мисля, че г-жа Попова е достоен вариант за служебен премиер. По този начин тя може да се отърве и от нежеланото си съжителство с Росен Плевнелиев“, смята Бареков. Той отново разви идеята си за сформиране на служебно правителство след евроизборите, което да бъде определено от партиите, влезли в ЕП, а президентът Плевнелиев само да подпише указа за назначаването му.

„Обръщам се към г-жа Попова, която е разумният човек в президентството. Тя трябва да убеди своя колега, че е добре да приеме предложението на ББЦ и след оставката на кабинета „Орешарски“, която аз очаквам след президентските избори, новото правителство да бъде определено от партиите, вкарали евродепутати“, предлага Бареков.

„Чух, че вчера Плевнелиев се е назовал като президент на енергийната ефективност. Ще му кажа, че енергийната ефективност не се състои само в смяната на дограмата, а в подобряване на енергийната ефективност на българската индустрия и предприятия“, коментира още лидерът на ББЦ. „Плевнелиев казал също, че е министър на трите магистрали. Това означава, че той не е бил никакъв министър, защото в България няма три магистрали, а само една, която е построена наполовина от др. Тодор Живков“, категоричен е Бареков.

„Следващото управление няма да е престъпно, тъй като ще гарантирам на хората, че Росен Плевнелиев и хората около него ще бъдат разследвани от прокуратурата за злоупотреби с обществени средства“, каза Бареков.

Той заключи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е избягал от пряк сблъсък с него във „Всяка неделя“, поради което ще го чака днес на площада в Сливен. „За да си кажем в очите истината за неговото престъпно управление“, добави Бареков, който вчера разкри, че Борисов заплашил бизнеса в Града на Стоте войводи да не подкрепя „България без цензура“, защото ГЕРБ се връщал на власт.

Борисов прави кампания в нелегалност, констатира Бареков. „Борисов се крие по клубове и не се среща с хората. За разлика от него, аз всеки ден съм в центъра на някои български град и след това отивам в пълни зали и театри“, категоричен е лидерът на ББЦ.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.