България без цензура

Николай Бареков: На 25 май ще направим общ фронт с неуспелите на изборите партии

Резултатите на първите четири партии на тези избори ще са много близки, възможно е да се доближим до втория в подреждането. Това каза в студиото на „Всяка неделя” Николай Бареков. Той призова да се гласува масово, за да има промяна в политиката. Ние сме трета политическа сила, категоричен бе Бареков, като се позова на проучванията на три социологически агенции. На 25 май вечерта ще обявим, че сме готови да участваме в нов фронт, който да включва всички неуспели на изборите партии, уточни лидерът на ББЦ. Ще предложим до 14 юни на БСП и ГЕРБ да имаме споразумение за предсрочни парламентарни избори, допълни той.

Опорните точки на Иво Прокопиев са скандални, защото признава , че участва в един регулиран пазар и така печели не от бизнес, а от връзките си с управляващите, твърди Бареков. Това е скандално, защото на думи той е за пазарна икономика.

Станишев прави кампания, но не отговаря на много неудобни въпроси, каза още лидерът на ББЦ. Според него, лидерът на БСП непрекъснато се обяснява за съюза си с ДПС и то неубедително. В същото време нито едно от дадените от социалистите обещания преди парламентарните избори не е изпълнено, смята Бареков.

Той обясни доброто представяне на „Атака” в предишните избори за Народно събрание с инерцията от февруарските протести, докато сега повечето от лицата на тогавашните вълнения са в редиците на ББЦ.

Според него, ДПС в този си вид развращава партиите и това е опасно за страната. Не съм против българските турци, имаме много от тях в нашите листи, каза лидерът на ББЦ. Хората на Местан се нуждаят от нов партньор и сега се насочват към ГЕРБ, смята Бареков. Той твърди, че от неговата партия гледат на европейските избори като подготовка за парламентарен вот.

Ще искаме европейско разследване на българските монополи, което да завърши с предписание към Народното събрание, продължи Бареков. Липсата на пазарни правила у нас е тотална, който и да дойде и да купи нещо, става монополист, смята той. Лидерът на ББЦ посъветва европейските лидери да дойдат и да видят каква бедност са си отгледали в България. Така повече не може, трябва да се удари по масата, каза още Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.