България без цензура

Николай Бареков: Най-известните социолози вече признаха феномена „България без цензура“

За първи път младите хора на България има за кого да гласуват. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред жителите на Нови пазар. Градът е поредната спирка от кампанията за повишаване националното самочувствие на българина, което партията и коалиционните й партньори от ВМРО и ЗНС започнаха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева, съобщи пресцентърът на ББЦ.

Бареков посочи, че най-известните социолози у нас са признали за феномена „България без цензура“, която има широка подкрепа сред хората до 35 години. „За първи път младите са направили своя избор и той е „България без цензура“, съобщи Бареков. Той подчерта, че не иска да търси основание за съвременния патриотизъм и национализъм в миналото и попита защо трябва да се връщаме хиляда години назад, за да се гордеем, че сме българи. 

„Днес няма основание за национална гордост. Разходих се в центъра на Нови пазар и видях, че не са останали млади хора. Ние искаме младите хора на България да останат тук“, коментира той. Политиците на прехода се провалиха не само, защото не направиха нищо 
добро за нас, но и разграбиха държавата. Гласувайте, за да сменим това управление. ДПС, БСП и ГЕРБ трябва да разберат, че не са желани и трябва да си ходят, призова той препълнената зала на читалището в Нови пазар. 

„На 25 май отиваме на изпит. Ако българският народ ни одобри, ако получим добра оценка, оставаме в битката и ще я водим до победа“, каза лидерът на ББЦ. 

Зам.-председателят на „България без цензура“ Росен Петров по традиция откри концерта с есето си за достойното минало на български народ и достойното бъдеще, което заслужава. „Имало е всякакви хора по нашие земи – верни приятели и жестоки нашественици, нацията ни е формирана от 52 етноса, от всеки сме взели доброто и лошото. Във вашите вени кипи кръвта на вашите предци, на 200 хиляди, които дадоха живота си, за да можем да се наричаме българи и да живеем достойно. Поклон пред вас – техните наследници“, каза още Петров. 

„Имате право да питате кой продаде нашите, български, дадени ни от Бог вода, въздух, ток, земя на чужденци и монополи, кой прокуди младите, далече от дом, семейство, посочи той. Надежда ми дава това, че идва ден на разплата. След 25 години идва 25 
май – денят, в който можем да покажем отново смелостта на българина. Чака ни нашият собствен избор“, заключи зам.-председателят.

„25 години едни и същи хора играха на сини и червени и направиха така, че вместо да помним завета на хан Кубрат и да бъдем единни, те ни разделиха на враждуващи лагери и групи, за да могат зад този идеологически параван да крадат“, заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Три поредни правителства се подиграват с българските пенсионери. Около 2 млрд. евро на година се губят от контрабанда, още около 3 млрд. лв. се губят от източване на ДДС. Ето ги парите за вдигане на най-ниските пенсии с 20% и за здравеопазване“, посочи той. „Всеки от нас има биографията, с която може да каже, че се гордее, защото никога не е излъгал. Това е голямата разлика“, заключи Каракачанов.

Калина Крумова от „Евромайки“ даде думата на жена от Нови пазар, която е майка на дете със 100% инвалидност. Тя разказа, че се грижи за него 24 часа в денонощие, а и плащат 160 лв. за 4 часа работен ден. Пенсията на детето е 200 лв., а само сметките на семейството са 250 лв. Жената благодари за помощта, която е получила от „България без цензура“, с която е успяла да купи инвалидна количка на детето.

„Искам да ви вдъхна надежда. Излязъл съм да се боря нашите и моите деца да останат тук, а не утре и аз да плача по летищата. Надявам се да застанем един зад друг и да се преборим с тази мафия, която ограби нас и нашите родители“, каза заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев.

„Нашата земеделска партия се бори, за да може всеки човек, който гледа 30 или 300 дка земя, да има възможност да получи субсидии. Трябва да възстановим нашето екологично земеделие“, каза от своя страна Младен Станев от ЗНС-Варна.

Нешка Робева предаде завет от леля Ванга: Не се мразете, не си завиждайте, помагайте си. Тя мечтаеше за единна нашия и ми каза да запомня, че българите ще се върнат към земята, ще се върнат към селото. 

Жителите на Нови пазар зададоха много въпроси към Бареков и ръководството на „България без цензура“. Те поискаха да знаят как ще се пребори порочната съдебна система и за операция „Чисти ръце“. „Съдебната система е раково образование в България. Искаме нашата промяна да започне като спрем политиците да кадруват в тази система“, обясни Бареков. Той обясни част от идеите в закона за „Чисти ръце“ – за следене на имотното и финансово състояние и на магистратите, за пряк избор и мандатност на магистратите, за намаляване броя на депутатите. 

Красимир Каракачанов от своя страна обясни идеите за сваляне на имунитета и за двойна присъда, ако длъжностно лице извърши наказание, както и забрана до живот да заема държавна длъжност.

Покажи още

4 коментара

  1. Щом една партия е призната от толкова видна клика продажници като социолозите, говори само едно…..Бареков има мястото в политиката, най малкото щото не го плюят много социолозите

  2. Ами ще трябва да признаят ББЦ, в противен случай ще са като щрауси. Не само социологическите агенции, но и политическите сили.

  3. Като си плаща, как няма да е „признат“! Пълен резил е тоя!! Не случайно го целиха с лай*а в Монтана хахаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.