България без цензура

Николай Бареков: Нашите евродепутати ще даряват 80% от заплатите си за бюджета на България

Искаме на 25 май да получим много висока подкрепа на европейските избори, за да можем да предизвикаме предсрочни парламентарни. Ако БСП и ДПС останат още една зима на власт, ще се върнем към омразата, която се възцари не само в София. Това заяви в „Денят започва в неделя“ по БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. „Колко си вярвате? Какво ще стане, ако на 26 май сутринта нямате нито един евродепутат?“, попита тв водещият Георги Любенов.

„Любенов, това е невъзможен сценарий. Тук съм не да казвам политически лозунги, а за да водя диалог с колега журналист. Ами нищо няма да стане. Ще се приберем по къщите си и ще продължим живота си по стария начин“, отговори Бареков.

„Бедността е отчайваща в страната. Само това ще кажа. Изборът на България, на българския народ е единственият важен избор, който би могъл да съществува“, допълни той.

„Кой ще води листата?“, попита тв водещият.

„Аз съм си харесал от Гергьовден Любо Дилов и Драгомир Стефанов, аз също ще бъда водач. Когато решим да направим конфигурацията, ще ви поканим и вас, медиите“, каза Бареков.

„Съдбата на кабинета „Орешарски“ най-вероятно ще приключи следващата година. Нека основните партии да седнем и да помислим за една консенсусна кандидатура за български еврокомисар. За мен името Ивайло Калфин не е лоша кандидатура. И без това няма да стане евродепутат от АБВ, но има качества за еврокомисар. Добри варианти са Надежда Михайлова, Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски, Елеонора Николова. Зависи какъв еврокомисар ще получим“, заяви Бареков.

„Хората на Бареков ще даряват почти изцяло заплатите си, ако станат евродепутати. 70-80% от тези пари ще отиват за бюджета на Република България. Много е важно да видим ЕС като една единна държава. Нека тази европейска голяма държава да има общ социален фонд. Иначе какви граждани на Европа са хората от Видин, Харманли, Монтана, които живеят със 150 лева на месец“, коментира лидерът на ББЦ.

Той обясни, че операцията „Чисти ръце“, инициирана от ББЦ, прокарва пътя на идеята за отпадане на банковата тайна – на хора, занимаващи се с политика.  „Аз съм против всяка цензура в българската политика и срещу тази безалтернативна коалиция ДПС-БСП и ГЕРБ. Който иска да свали тези три партии за дълго време от властта, да гласува и да избере „България без цензура“, заяви лидерът на новата партия.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.