България без цензура

Николай Бареков: Не съм новият Левски, не съм месия – искам да направя нещо добро за хората

Ако българският народ желае промяна, да гласува за нашия политически субект. Не виждам какво друго може да очакваме с надежда, че нещата ще се променят, освен европейските избори. Промяната ще дойде само, ако българският народ я поиска. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред радио К2.

Той припомни и казаното от бившия енергиен министър Румен Овчаров в предаването „На светло“ по Нова ТВ, който заяви пред Люба Кулезич, че ако българският народ гласува за „България без цензура“, тогава ще има промяна.“Ние нямаме интерес да пазим това статукво, нямаме интерес от завръщане на Борисов във властта“, уточни Бареков.

„Аз не съм новият Левски, не съм новият месия. Аз съм просто човек, който си взе живота в ръцете и поиска да промени ситуацията, в която живее към по-добро. Другият вариант беше да си стегна багажа и да напусна страната“, обясни лидерът на „България без цензура“. По думите му у нас има нужда от нови идеи, от идеите на нови последователи на Левски в българската политика.

„Не съм беден, бос и гол, нямам намерение да се правя на светец, не съм такъв, нито искам да изтъквам колко съм грамотен и какъв професионалист съм. Аз се опитвам се да направя нещо добро за хората – ако успея – успея, ако не – аз ще съм най-големият губещ“, посочи още Бареков. Той подчерта, че няма тайни, изкоренил е порокът, който е имал – тютюнопушенето, не пие и твърд алкохол. „Каквото притежавам, съм декларирал пред НАП и Сметната палата, 100% съм изряден към българката хазна, нямам самочувствието да кажа, че съм по-богат от Станишев и Борисов“, посочи още лидерът на „България без цензура“.

„Имам вече толкова врагове, дори психично болен бях изкаран тази сутрин от г-жа Кулезич“, посочи Бареков, но допълни, че не смята да съди никого, а каквото има като информация предава на компетентните органи, те да разследват.

По повод на вчерашния трагичен случай в Лясковец, при който загина полицай, Бареков подчерта, че безхаберието на държавата може да отнеме човешки живот. „Загина полицай, това в България не е новина, замесени са политици във всички цветове, но отново никой не носи отговорност“, посочи лидерът на „“България без цензура“. По думите му за последната година и нещо има само две подадени оставки – на Борисов и на Пеевски. Само, когато са поискани от българския народ, само тогава има оставки. Всичко останало бива заметено под килима, коментира Бареков.

„Мислите че ГЕРБ управляваше без ДПС и Пеевски 4 години и сега Борисов не крои планове да управлява с тях? Той продължава да ги търси и иска да се върне с помощта на ДПС във властта. Гледах тази сутрин г-н Борисов при Антон Хекимян колко мило се изказваше за Пеевски, как имали десетки срещи, как обсъждали обществени поръчки. Те говорят един за друг като близки любовници“, смята Бареков. По думите му между Бойко Борисов и Делян Пеевски има една неприкрита любов.

„Борисов говори, че Доган е най-големият политик в българската история – това са знаци, които трябва да тълкуваме, нищо в политиката не е случайно, подчерта още той и допълни, че няма нищо дразнещо в това политиците да си общуват, но всичко трябва да става прозрачно в обществото. Сега Пеевски и Борисов са в симбиоза, но са в опозиция, посочи още лидерът на „България без цензура“. На въпрос на водещата дали той самият се среща с Делян Пеевски, Бареков посочи: „Нямам тази чест, не ме е канил. Доколкото знам кани журналисти. Сашо Диков ми разказа, че се срещат, пият кафе“.

Местан и Станишев в момента управляват по един не особено легитимен начин, защото хората искаха експертно правителство, а не да се създава коалиция, а те дори не подписаха коалиционно споразумение, коментира лидерът на „България без цензура“. „БСП не си изпълниха обещанията, народът живее зле и го виждам, защото всеки ден съм при хората. Образование, здравеопазване, работни места – това са проблемите на хората. В България няма държава, няма образование, няма здравеопазване, няма институции. Около 80% са социално бедните българи – 50% са крайно бедни, а 30% – са на ръба“, посочи още Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.