България без цензура

Николай Бареков обвини Борисов за фарса с депутата-беглец и предупреди за още 20 напускащи

Николай Бареков обяви, че решението на Бойко Борисов да се откаже публично от изразилия симпатии към ББЦ депутат Даниел Георгиев е предизвикано от липсата на какъвто и да е верен ход на ГЕРБ. „Борисов разбра, че превърна историята с Даниел Георгиев във фарс“, коментира Бареков. Той говори пред пълна зала във Варна, където затваря предизборната си кампания. „Снощи се чух с Георгиев, страхуваше се, беше мачкан. Имам съмнение, че той е изключен през Изпълнителната комисия“, каза лидерът на „България без цензура“.

По отношение на скандала Светлин Танчев, който също напусна ГЕРБ и се присъедини към експертите на ББЦ, коментира, че колегата му е взел своето окончателно решение и ще остане в парламента като независим депутат. „Той няма да напуска парламента и ще продължи да защитава интересите на свободните хора“, отсече Танчев.

„150 хил. гласа сме взели от ГЕРБ от миналата година до сега и съвсем възможно е при това положение ние да искаме техни депутати да бъдат наши изразители. Борисов ще понесе много крошета от избирателите. Още 20 депутати ще ги напуснат, защото няма какво да ги държи, освен страхът“, заключи лидерът на ББЦ.

Бареков удари и по трите си големи конкурента за предстоящите евроизбори. Според него и ГЕРБ, и ДПС, и БСП се готвят да „пазаруват“. ГЕРБ и ДПС получиха по две обвинения – за замислена „нелегална частна ЦИК в общините, където те управляват“, речена от Бареков „Нов Костинброд“, и за картел за купуване на гласове с единен ценоразпис. Според него има около 200 специалисти, които по компютърен път ще влияят върху вота от чужбина.

Обвинението към БСП пък е свързано със скандала в Бобовдол. Бареков твърди, че червените искат от местните работници да гласуват за тях, като в замяна получат по 100 лева. Той призна, че позицията му по случая се припокрива с тази на Бойко Борисов, но това не му попречи да разкритикува и бившия премиер. „Без Борисов не се раздават порции в държавата, защото общините са негови. Една от неговите фирми е спечелила над 51 млн. лв. от община Варна“, разкри Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.