България без цензура

Николай Бареков обяви, че ще се кандидатира за президент, ако Радан Кънев го направи

Николай Бареков обяви, че ще се кандидатира за президент, ако Радан Кънев го направи. „Кънев да не бърза да обединява дясното в България, без да се е чула думата на Бареков и ББЦ. Г-н Кънев в момента прокламира общи избори за президент на дясното и той щял да прави тези избори заедно с г-н Борисов и ГЕРБ и заедно с г-н Каракачанов от ВМРО. Г-н Кънев пропуска, че най-голямата консервативна партия не е ВМРО, а „България без цензура“.

Ако подобни политически джуджета като Кънев излязат на избори за президент, отсега заявявам, че кандидатурата на Николай Бареков ще стои на дневен ред, и то като консервативна, дясна, националистическа кандидатура.“, каза лидерът на ББЦ и евродепутат в интервю за в. „Труд“.

Той посочи, че ББЦ е успяла да докаже на избирателите си, че не ги е предала, останала е в опозиция, срещу статуквото. „Партията си остава последователен критик на ГЕРБ, на реформаторите, на ДПС и не е влязла с тях в колаборация“.

Бареков е категоричен, че ББЦ няма да предаде избирателите си и в София. „Нашият кандидат за кмет на София Мария Календерска, дори и да загуби изборите от г-жа Фандъкова, ще остане да работи в Общинския съвет за софиянци. Готов съм да се хвана на бас, че всички останали, които ще загубят тези избори със сигурност – Георги Кадиев от АБВ, Вили Лилков от РБ, г-н Джамбазки от ВМРО, както и г-н Нотев от “Атака”, на следващия ден, на 26 октомври, ще си приберат торбичките и ще се върнат в парламента на топло. Нито г-н Джамбазки ще се откаже да е евродепутат, за да е общински съветник, нито Кадиев и Вили Лилков ще се откажат да гласуват с управляващите в парламента“, коментира Бареков като подчертава, че цинизмът на техните кандидатури е прекалено голям, което помага на ББЦ и Календерска.

„Цинизъм е да стоиш в парламента, да гласуваш с ГЕРБ през цялото време, а след това да излезеш в София и да кажеш, ама ние ще се борим срещу ГЕРБ“, .уточнява той.

Лидерът на ББЦ посочва, че Календерска е спечелила младите хора със своята амбициозна програма за управление на София. „Тя не се бори за гласовете на циганите, които ще приберат по 20 лв. от ГЕРБ и ДПС и ще гласуват за тях в София. Напротив и ББЦ, и Календерска искат образователен ценз за гласуване“, заявява още той.

Бареков припомя също, че Календерска е била първият човек в София, който каза, че България няма позиция по бежанската криза и това беше прието като теза от европейските консерватори. „Позицията на г-н Борисов е нелепа. Тя е: „Турция ни пази“. На Турция ли ще разчитаме? На Ердоган? Ако той реши, примерно, че Борисов му е крив и пусне милиони бежанци за 2 дена? Кой ще ги овладее в София? Заради беззъбата политика на правителството „Борисов“ България се превърна в троянски кон на Турция в Европа. Преди 10 година Костов постави като основен акцент неприемането на Турция в ЕС, а сега неговият наследник Радан Кънев участва в правителство, което не може да си брани границата. Сега Турция в замяна на осигуряването защитата на българската граница си издейства в Брюксел ангажимента на европейските лидери да поднови преговорите си за членство в ЕС“, анализира евродепутатът.

Той посочва и че Календерска е била първият кандидат за кмет, който е лансирал идеята центърът на София да бъде разчистен, а ББЦ има и друга революционна идея за национализация на циганските гета. Те да бъдат преместени от централните части на градовете, а на тяхно място да се построят административни сгради. „Новата тенденция ще бъдат точно партии като нашата, които искат реформи. Европейският съюз, Европейският парламент и Европейската комисия не могат да вземат нито едно ключово решение. Ние говорим, говорим, говорим и накрая нямаме решение“, коментира още Бареков.

Той уточнява, че ББЦ участва на местните избори със самостоятелни листи във всички големи градове на страната – от Варна до Благоевград. „Имаме силни кандидатури в големи градове – Мария Календерска в София, Атанас Панчов във Пловдив, Катя Иванова в Перник, Йордан Лечков в Сливен“, посочи Бареков .

„ББЦ ще отбележи завръщането си в големите градове, както на европейските избори миналата година. Там очакваме най-добрите резултати. Очакваме да имаме областни кметове. Това е така жадуваният от нас балотаж в София с г-жа Фандъкова и участието на Лечков на втория тур в Сливен. Имаме много силни кандидати и в малки общините. Те са над 10-15. Говорим за места като Разлог, Банско, Стамболийски, Първомай, Велики Преслав и т.н. Мисля, че ние ще бъдем един достоен балансьор в общинските съвети, защото аз не очаквам ГЕРБ да има мнозинство в съветите в големите градове“, заявява лидерът на „България без цензура“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.