България без цензура

Николай Бареков: Още вечерта на 25-ти ще поискаме предсрочни избори

Коалицията между „България без цензура“, ВМРО и земеделците ще се разширява. Това каза в интервю за предаването на Дарик радио „Седмицата” Николай Бареков. Той заяви, че и движение „Гергьовден“ ще се присъедини към председателстваната от него „България без цензура“. Бареков обяви, че кандидатства за Европарламента и няма да се отказва веднага след европейските избори, защото има една сериозна задача:

„Ние трябва да позиционираме нашия съюз в голямото европейско семейство. И може да се окаже, че нашите евродепутати, колкото и да са те, могат да натежат решително в избора на следващата Европейска комисия. Затова ние вече стартирахме разговори с няколко европейски партии. Ние казахме, че ако бъдем желана от народа политическа сила, тоест имаме евродепутати, имаме моралното право да го направим – на 25-и вечерта още ще поискаме предсрочни парламентарни избори. Ако се стигне до този вариант, аз нямам какво да правя в Европейския парламент, връщам се тук“.

България без цензура ще подпише споразумение със Съюза на свободните демократи. „След ерата на господин Софиянски там останаха доста млади експерти в страната“, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков.

„Аз съм човек, който под никаква форма не иска да подкрепя ПЕС“, каза Бареков. „Не се очертава да сме част от ЕНП. Последни ще представим своята европейска листа, ще излезем с общо становище дали подкрепяме трета кандидатура. В лично качество имам пристрастия към центъра, той се заема най-вече от либералите. Харесвам евроконсерваторите, допада ми външната политика на Британското правителство“, изясни своите пристрастия Бареков.
„Притеснява ме присъствието с ДПС е член на АЛДЕ, където може да отидем. Притеснява ме, че в ПЕС е лидер Сергей Станишев“, допълни той и обобщи „Желана булка сме, търсят ни“.

Според него, над 50% са шансовете неговата формация да влезе в групата на либералите в европарламента. Ако ДПС наложат вето, то ще е срам за България. „Ако и до това се докараме, язък за образа, който България изгражда в обществото“, каза Бареков. Относно възможността партията му да попадне в семейството на Европейската народна партия, той коментира: „Как да сме в ЕНП с хора, които са членували в БКП и крият този факт от биографията си“.

„Няма вариант България да излезе от ЕС. ЕС е бъдещето на Европа, Украйна и РУсия. В последните години ЕС като че се отдалечава от идеята за обща европейска държава.
Не смятам, че в следващите 10-20 г. е възможна каквато и да е централизация в ЕС. Естествено, че съм за обща миграционна политика на ЕС. Къде отидоха сирийските емигранти. Може би ще станем свидетели на една по-обединена Европа. Трябва да се борим за една социална политика, еднаква за всички европейски граждани“, заяви Бареков.

Лидерът на ББЦ каза, че подкрепя да останат данъчните различия на отделните страни, членки на ЕС. „България има доста сериозен плюс с ниския корпоративен данък 10%. Предпочитам в данъчната политика, да си запазим индивидуалността. Люксембург и Австрия са решили да отпадне банковата тайна. Това е една инициатива, която би трябвало да бъде подкрепена в българския парламент. Искаме за политиците да няма банкова тайна“, заяви Николай Бареков.

„Дайте да изберем читав кандидат-еврокомисар, който знае езици. Ивайло Калфин би бил не лош еврокомисар“, заяви Бареков.

Българските партии масово се издържат от големия бизнес. Нека партиите си го признаят, призова Бареков. Когато политиците в България станат по-богати от бизнеса, това изкривява всичко, категоричен бе бившият журналист.

„Нямам връзка с Делян Пеевски, това е доказано“, каза Бареков. финансирам с личните си пари гражданското движение. Ние предлагаме нещо като адвокатска услуга. Хората искат съвет, да се напише жалба или някой да се обади в дадена институция. „Институциите прецакват малкия човек, ако не се обади известно име“, стана ясно от думите на Бареков.

Ще направим евтина изборна кампания. С големите телевизии няма да работя. Ще работим с радиостанциите, с медиите по места. Когато тръгне изборната кампания, ще разчитам на тези медии. Ще имаме ваучер от 40 000 лв. Когато пуснем официалните отчети, нашата кампания ще е в пъти по-евтина.

Подписаната коалиция в момента има морална стойност, ще има и административна, когато излезе регистрацията. Ние сме най-голямата извънпарламентарна партия, която няма представител нито в ЦИК, нито в Рик. Искаме професионална Централна избирателна комисия /ЦИК/. ГЕРБ уредиха приятелите си от Реформаторския блок и те имат свой представител, каза Николай Бареков.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.