България без цензура

Николай Бареков поиска двоен бюджет за здравеопазване

Партиите на статуквото се опитват да фалшифицират изборите. Затова трябва да внимаваме много, предупреди Николай Бареков в Стара Загора по време на предизборното турне на коалицията ББЦ,ВМРО,ЗНС и „Гергьовден“, което вече се излъчва на живо по Канал 3 всяка вечер от 18.30. Ние трябва да се стремим към спечелване на тези избори за българския народ, каза Бареков и добави, че който реши да не подкрепи коалицията, той гласува за партиите на статуквото. Ахмед Доган, Делян Пеевски и Лютви Местан не трябва да бъдат допускани до властта, отсече лидерът на „България без цензура“ и наелектризира препълнената спортна зала в града на липите с възгласа „Долу ДПС!“.

Гласувайки за „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“, вие гласувате за нов тип политици и за един млад и енергичен човек като мен, готов да поведе българския народ към по-добър живот, работни места и достойни доходи, призова хората Бареков.

Той наблегна на ужасяващите размери на младежката безработица у нас и на окаяното положение в родното здравеопазване. Лидерът на ББЦ поиска поне двойно вдигане на процента за здраве,който в момента е 4 на сто от БВП, и се ангажира да бъде вдигнат бюджетът за здравеопазване, за да може за всички хора да има достъп до болниците.

У нас са щастливи кокошките, прасетата, патките, но не и хората. 
Въпросът е кого ще изпратите в Брюксел, нас или някоя щастлива свиня. Това обяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е втори в листата на коалицията за евровота. По думите му в Европа трябва да защитаваме българския национален интерес и това може да стане само, ако в Европейският парламент има достойни наши представители. Джамбазки припомни, че в България все още не е решен проблемът с монополите и съобщи, че в Унгария е имало подобен проблем, но той вече е решен. Всяка задача има решение, въпросът е да го намерим, подчерта той.

Досегашните политици ни управляваха с една лъжа, каза от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му евродепутатите на ГЕРБ са тръгнали по Европа, за да говорят, че у нас се правят безобразия и европарите трябва да бъдат спрени. „Така те целят да бъдат изнервени хората и да се дестабилизират управляващите. Същото правеха БСП и ДПС, докато бяха в опозиция“, изтъкна Каракачанов. „Това искахме да се промени и затова тези избори са важни. В Брюксел трябва да влязат 
патриоти. Останалото е една идеологическа измама. Нашата амбиция е след тези избори да поискаме предсрочни избори. Ето защо вашата подкрепа ни е важна. Само ако вие ни подкрепите, ще имаме моралното право и възможността да поискаме разпускане на този парламент“, заключи той.

Опитваме се да възстановим политическия център, а не да сме поредните въжеиграч, каза от своя страна председателят на ЗНС Румен Йончев. Той припомни за внесените в парламента законопроекти за частните съдебни изпълнители и миньорските пенсии, като посочи, че те са потънали в нечие чекмедже, защото партиите, които сега са Народното събрание не се интересуват от хората. Тях не ги интересува, че половин милион българи са потърпевши от всичко това, и е на вратата им чука съдебен изпълнител, който с една хартийка може да им вземе дома и да ги изгони на улицата.

Председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов за пореден път изтъкна, че България е единствената държава в Евросъюза без национална доктрина. 

„Ние не знаем какво ще се случи след 10, 15 или 20 години.Само ако имаме дългосрочна визия за развитието на страната ни, може да се надяваме, че младите хора ще останат у нас, каза лидерът на „Гергьовден“. 

Зам.-председателката на Евромайки и кандидат за евродепутат Даниела Колева попита присъстващите в залата колко от тях са имали възможност и са учили с европейски пари. В този момент на трибуните настана тишина. 

„Така си и знаех. Парите просто не идват при вас. Милионите отиват при милионерите, но не и в джобовете на хората. Това трябва да се промени“, зарече се многодетната майка.

За мен е чест да бъда в Стара Загора, каза зам.-председателят на „България без цензура“ Росен Петров. „Това е градът, в който 3500 души опълченци се срещнаха с 15-хилядната армия на Осман Паша. Tова е градът на Самарското знаме. Помнете това и се гордейте с него!На 25 май обаче си спомнете какви заводи имаше при вас и къде са те сега“, призова той старозагорци.

На 25 май предстои първият изпит за тези момчета в политиката, а те ще са тези, които ще се опитат да сложат онзи край, който чакаме вече 25 години, каза пред старозагорци Нешка Робева.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.