България без цензура

Николай Бареков: Позивите на ДПС срещу нас показват безсилието на онези, които си отиват

Избори 2014: Лидерът на ББЦ Николай Бареков показа пред повече от 1000 великотърновци „позивите“ на ДПС, които Движението раздава в ромските махали срещу коалицията на партията му и срещу втория в евролистата Ангел Джамбазки. Целта на листовката е да настрои ромите да гласуват срещу „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, каза той, категоричен, че това е сценарий на ДПС заедно с ГЕРБ.

„Този позив показва безсилието на тези, които си отиват“, коментира Бареков, който обяви, че с въпросните листовки ДПС и ГЕРБ са дали старта на войната срещу ББЦ. „Гербаджиите бутат ромските махали, след което влизат от ДПС и казват – „ние сме етническа партия, ще пазим циганите, не се лъжете по Бареков“. Битката е между тях и „България без цензура“, отсече Бареков, облечен във фланелка с лика на Левски.

Ние защитаваме дневния ред на българския народ, нашият дневен ред предвижда безплатно здравеопазване за майките, децата и пенсионерите. В опосканата ни държава има пари, но те се крадат от политиците. Това е дневният ред на обществото, а не този на парламента, за разлика от 240 тунеядци в НС, които вземат по 5 хил. лв. заплата, а нищо не правят, каза лидерът на ББЦ. „Те не могат да се съберат, за да има кворум и да приемат закона за МВР, да увеличат на хората заплатите, не могат да приемат промените в ГПК, който да сложи край на своеволията им, не могат и да приемат закона за „Чисти ръце“. Сега са тръгнали да правят вот на недоверие – какъв вот, нали затова са изборите, хората като не ги изберат, да си ходят“,възмути се Бареков.

„Ако знаете как чакам 25 май, понеже съм ходил в казарма, за разлика от някои други, чакам, както войник чака „Уво“, само че „Уво-то“ ще е за едни други хора“, предрече той.

„И дано този път да не пипат бюлетините, както го направиха миналата година, защото аз ще бдя и при първата нередност ще реагирам така, че чак в Брюксел ще ме чуят“, закани се Бареков. Той предупреди преди това и пред медиите, че ако тази година има Костинбродска афера 2, тя ще е по-различна, защото няма да се фалшифицират бюлетини, а протоколи“.

Гласувайки за нас, гласувате за ново българско правителство с нов министър-председател в мое лице, каза Бареков. Нашият план е – с номер 28 в бюлетината за нашата конница и да препускаме, каза Бареков, а пълната зала във Великотърновския театър му отвърна с възгласи „Победа“.

Бареков обяви още, че е научил, че тази вечер Велико Търново ще бъде атакуван от Цветан Цветанов. „Ние не го искаме, но той е достатъчно нахален и всеки ден обикаля по моите стъпки, за да види празни зали, празни площади, за да види хора с уморени погледи. „Ти го гониш, той си мисли, че го вали дъжд“, припомни народната мъдрост Бареков. Заедно с него пред хората в Старата столица застанаха и заместниците му Рада Коджабашева и Росен Петров, коалиционните партньори – зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, лидерите на ЗНС и Гергьовден – Румен Йончев и Драгомир Стефанов.

„Ние никога не сме преследвали политики и цели, които биха застрашили живота и здравето на български граждани“, каза вторият в евролистата на коалицията Ангел Джамбазки по повод листовките срещу ВМРО и ББЦ, с които ДПС плаши ромите. Той добави обаче, че войводите няма да допуснат „едни хора да превръщат безотговорното родителство в своя заплата, само и само да получават социални помощи“. По думите му, проблемът с интеграцията и образованието на циганите е европейски и ЕС трябва да набележи общи мерки.

„Нека на 25 май с бюлетина 28 да сложим край на коалицията ДПС-ГЕРБ, която се готви, или този тъп черно-бял филм ще продължи“, призова зам.-председателят на ББЦ Росен Петров.

„Няма малки и големи народи, а малки и големи държавници. Сега откривам, че ние просто имаме малки държавници“, каза зам.-председателят на ББЦ Рада Коджабашева.

„Българското земеделие загуби своята същност и се превърна в индустрия“, заяви председателят на ЗНС и четвърти в евролистата на коалицията Румен Йончев. Моят призив към всички е в деня на изборите – не да се ослушваме и да почиваме, а да отидем и да гласуваме с бюлетина 28, за да променим България, призова депутатът, който излиза от парламента.

„През последните 25 години не беше поставена нито една общонационална цел и това е най-големият пропуск на българската политика“, категоричен беше лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов, като добави, че това е било целенасочено, защото в „мътни води“ най-лесно се краде.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.