България без цензура

Николай Бареков пред БЛИЦ: Благодаря на „Атака“ и ДПС за импийчмънта на Плевнелиев

„Благодаря за подкрепата на депутатите в българския парламент, включително на групите на „Атака“ и ДПС, които вече са готови да подкрепят инициираната подписка за импийчмънт на президента Плевнелиев.“ Това каза Николай Бареков пред БЛИЦ по повод подписката на депутата Румен Йончев за анкетна комисия, която да разследва застрашава ли националната енергийна сигурност на страната президентът Росен Плевнелиев.

„Искаме да бъдат разследвани нерегламентираните връзки на държавния глава Росен Плевнелиев с енерго-разпределителни дружества, които имат монополно положение на българския пазар. За нас тази среща във Виена преди няколко дни е извън дневния ред на българското общество. Тази среща е направена без ясна визия какви ангажименти поема Плевнелиев“, каза Николай Бареков.

Лидерът на „България без цензура“ каза още, че намира за странно мълчанието на Сергей Станишев. „Нима Станишев иска да отидем на предсрочни избори със служебно правителството, назначено от Росен Плевнелиев? Обръщам се и към депутатите от ГЕРБ, които са естествени наши съюзници, но без Борисов и Цветанов, с въпроса искате ли да бъдете част от мнозинството „чисти ръце“ в българския парламент или искате да останете част от тъмното задкулисие на Борисов и Цветанов в партньорство с Местан?“, попита Бареков.

Той подчерта, че все пак намира като позитивен знак за всички подкрепата на ДПС и „Атака“ за импийчмънта на президента.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.