България без цензура

Николай Бареков пред парламента: Да изметем политическата олигархия оттук!

„Да изметем политическата олигархия от тази сграда“, посочи към парламента Николай Бареков от трибуната пред храм-паметника „Ал. Невски“. Редом до баща си на сцената на препълнения с хора площад беше застанал и Николай Бареков-младши. Пред одобрителните възгласи на хората на площада и разветите знамена на четирите партии в коалицията Бареков повтори искането на ББЦ и коалиция до три седмици след евровота да бъде подписан пакт за предсрочни парламентарни избори и да се назначи служебен кабинет.

„Няма друг вариант. Това е спасителният път – другият вариант е авантюра. Това означава ДПС и ГЕРБ да се прегърнат и да пратят България в най-тежката зима, по-тежка от Жан-Виденовата“, предупреди Бареков.

Бареков се обърна към всички разочаровани да гласуват за ББЦ, защото всеки глас за малка партия обслужва ДПС, ГЕРБ и БСП. И напомни: „Българският народ трябва да избира – от една страна са крадливите партии на статуквото, от другата страна сме само ние – единствената нова партия с нова енергия, която ще спечели тези избори. 28-ми номер е срещу статуквото“.

„Никой не ни слагаше в сметките по Нова година, днес бием ДПС според всички социологически проучвания“, заяви пред множеството Бареков, като изтъкна, че само за три месеца формацията му се е изкачила от 0 до 14 процента.

Той предупреди ГЕРБ, ДПС и БСП, разигравайки предизборните си карти, да не си и помислят да насрочат в петък вота на недоверие, за да не стане така, че ББЦ и коалиция да влезе с няколко хиляди души в парламента.

„Единственият съюз, който има претенциите да управлява българския народ, това сме ние – ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. ББЦ беше създадена, за да защити националната кауза не само в Европа, но и в българския парламент“, каза Бареков.

„Нашата цел е връщането на младите българи от чужбина в родината. Това може да стане само с работни места и достойни европейски доходи. Няма друг вариант да ги върнем и да създадат тук семейства“, заяви още той и даде думата на председателя на Евромайки Калина Крумова.

Убедете хората, които смятат, че техният вот няма значение, че това не е вярно. Нека да излязат и да отидат до урните, защото всеки глас е важен, призова тя. Вашият глас няма цена, но има огромна стойност, мотивира се Крумова.

Предстои ни битка, подобна на тази, която са водили вашите предци, предупреди хората зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Запитайте се – заслужава ли този политически елит, който е зависим от мафията, да управлява тази държава, помоли той. „Държавата, това сте вие“, заключи Петров.

Преди една година ние пак бяхме на този площад, но не успяхме да ги изметем докрай, каза зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев, един от водачите на февруарските протести. Но сега ситуацията е друга – сега има партия, сега сме много, допълни той. На 25 май ние трябва да покажем на партиите на статуквото, че нямат повече място в българската политика и ще махнем хомота на монополите от врата на народа, закани се той.

„Обиколихме цялата страна, но никъде не намерихме нашите опоненти – нямаше ги нито в Северозапада, нямаше ги и в София“, каза председателят на ЗНС Румен Йончев. „Сега тези хора искат да затворят отново дебата между четирите стени на Народното събрание, където им е най-уютно. Но дебатът свърши, той се състоя на едно друго място, а на 25-ти предстои истинският вот“, заключи Йончев.

На 25 ние трябва да изберем къде е мястото на България – изборът е сведен до две неща: дали да сме просперираща страна, или бедна, дали да сме катун, или цивилизация, подчерта от своя страна зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. „В момента имаме нужда от единение и патриотизъм, а не от две турски партии и една руска“, заяви той по адрес на ДПС, Реформаторите и „Атака“.

Снимката на Меркел, която пожелава успех на ГЕРБ, вече не е валидна, оповести кандидатът за евродепутат от коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден Мирослава Кортенска. „Не можеш да паднеш от власт и да си жаден за власт“, коментира тя по адрес на ГЕРБ и добави, че Европа няма да го допусне. Европа иска политици като Бареков, категорична бе проф. Кортенска.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.