България без цензура

Николай Бареков с покана за дебат до лидерите на старите партии

Николай Бареков покани официално на лидерски дебат колегите си от БСП, ГЕРБ и ДПС – Сергей Станишев, Бойко Борисов и Лютви Местан. Предводителят на „България без цензура“ предлага мястото на срещата да бъде не в София, а в някой от регионалните центрове. Той излезе и с конкретни дати, на които да се състои дебатът.

Ето го цялото предложение на Бареков:

Официално каня лидерите на старите политически партии Сергей Станишев, Бойко Борисов и Лютви Местан на „Лидерски дебат за развитието на България“. Предлагам този дебат да не е в София, а в някой от регионите в страната. Местата и датите, които предлагам са: Добрич на 22 април, Харманли на 27 април, Видин на 8 май или Смолян на 15 май.

Българите заслужават да чуят каква е визията на председателите на най-големите политически партии за развитието на образованието, здравеопазването и икономиката. Нека Станишев, Борисов и Местан отговорят дали подкрепят предложението на Коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за увеличение с 1 % на бюджета за образование, здравеопазване и социални дейности. Нека също така разискваме идеята на ББЦ за въвеждане на безплатно здравеопазване и лекарства за децата, майките и пенсионерите. Важно е българите да узнаят каква е позицията на партиите за изравняването на стандарта на българските региони със София, защото по настоящем хората от страната плащат еднакви данъци със столичани, но получават три пъти по-лошо качество на инфраструктурата и публичните услуги.

В готовност съм заедно с уважаемите трима лидери да определим точния регламент на дебата, който да бъде открит за всички медии. Смятаме, че този дебат ще е полезен за информирания избор на българските избиратели, които се надяват евроизборите да са врата към предсрочни парламентарни избори. Мълчаливото несъгласие на който и да е от председателите ще приема като абдикация от битката на идеи в полза на самоцелната битка за власт и запазването на статуквото.

Покажи още

6 коментара

  1. Те за да се отзоват на поканата, трябва поне малко да им пука за България.

  2. Като гледам как са се изпокрили, особено Станишев, който щеше да яде шамарите, много ме съмнява, че ще приемат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.