България без цензура

Николай Бареков: Сметката на Местан и Борисов ще я плати българският народ

Днешната сметка на Борисов и на Местан в Кърджали няма да я плати никой друг освен българският народ, но ние сме гаранцията, че благодарение на нас нито Борисов, нито Местан ще бъдат в следващото управление. Така коментира днешната среща между двамата в кафене в Кърджали лидерът на „България без Цензура“ Николай Бареков в Стара Загора. Той бе в града като гост на областното събрание на партията.

Той обяви, че вратите към СДС са отворени. „Не смятам, че мястото на СДС е в сандвич между Меглена Кунева и Касим Дал. Божидар Лукарски трябва да внимава, защото му се предлага сладолед през стъкло“, коментира Бареков. Той обяви също, че е предложил Ивайло Калфин да бъде следващият ни еврокомисар. „Днес аз предложих да се проведе една кръгла маса, която да определи следващия ни еврокомисар, защото Орешарски си отива, а след него не е ясно кой ще дойде, но този комисар ще представлява страната ни в ЕП 4 години. Според мен Ивайло Калфин не би бил като комисар ляв или десен, Европа би желала той да е надпартиен и наднационален – ето, г-н Калфин влиза в този профил. Бих предложил и бивши президенти, но не и г-н Първанов“, каза Бареков.


В Стара Загора той обяви, че партията последна ще направи своите номинации за евровота. „Ние ще издигнем няколко човека избираеми, харесал съм си двама души от Гергьовден като Любен Дилов и Драгомир Стефанов. Г-н Дилов, знаете, има опит с прасетата, което ще е от полза на изборите“, пошегува се Бареков. „Мисля, че е крайно време в ЕП да изпратим отговорни хора и да свършат нещо полезно и за България. Но Европа тръгна да гради една обща държава, а в нея не влизат българските села. Тя трябва да намери своята посока и цел, може да поискаме „Чисти ръце“ за целия Съюз“, добави той.

Форумът избра за областен лидер на град Стара Загора Янко Янков. Той е на 35 години, неженен, има две деца, занимава се с политика от скоро време, досега не е членувал в партии. Днес е голям ден за мен, това е отговорност и чест, каза след избора си Янков. „Досега не съм водил партиен живот, но реших да се присъединя към ББЦ, за да променя системата. Винаги съм бил предпазлив в идеите и действията си, но след като се уверих какво представлява тази формация, разбрах, че тя е за мен. Омръзна ми от марионетки, които нямат нито един ден стаж зад гърба си, а претендират да управляват страната“, допълни още той.

Делегатите определиха и своите петима членове в Националния съвет на регионите. Това са Ивайло Иванов, Райко Колев, Калин Георгиев, Делка Алексиева и Антон Топалов. 

Мисля, че избрахме сериозни хора в Стара Загора, при лошата ситуация за БСП и АБВ, мисля, че в ляво няма да имаме проблем, коментира след избора лидерът на ББЦ. С ГЕРБ ще се сборим за първото място. Тук битката ще е сложна заради Живко Тодоров, който е в ГЕРБ, така че тук битката ще е сложна.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.