България без цензура

Николай Бареков: Защо Росен Петров да не е вътрешен министър? Той говори шест езика

Днес слагаме официалното начало на разговорите между „България без цензура“ и ВМРО. Ще водим преговори за коалиционно споразумение. Днес си разменихме програмите и идеята е да направим нещо публично. Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов на съвместна пресконференция с партията на Николай Бареков. „Тя ще защитава интересите на българските граждани.

В обществото има два сериозни проблема. Липсата на национална политика и бедността, и мизерията на гражданите“, обясни Каракачанов. 

„Днес установихме, че между нашите две платформи има много сходни неща“, заяви на свой ред Бареков. „Ние бяхме първите, които се надигнаха срещу политическия монопол страната. БСП и ГЕРБ стоят на едно място и се опитват да запазят статуквото. Реформаторите потъват, а ние качваме. Вече сме трета политическа сила“, смята той.

По отношение на коалицията с „България без цензура“ Ангел Джамбазки коментира: „Имаме много допирни точки в двете програми. Предстоят евроизбори и на тях трябва да направим заявка, че ще защитаваме всички българи зад граница. Разговорите ще продължат. Целта ни е те да бъдат видими за вас медиите и за цялото общество“.

Ангел Славков от „България без цензура“ разкри, че следващите разговори ще се проведат другата седмица. След тях ще бъдат излъчени работни групи от двете партии, които да подготвят бъдещето коалиционно споразумение. „Предвиждам голяма изненада на предстоящите европейски избори“, закани се Славчев. 

Николай Бареков коментира и присъединяването на Росен Петров към партията: „Защо Росен Петров да не стане вътрешен министър? Той това е учил и това е завършил. Имахме вътрешен министър, който беше завършил ВИФ и министър-председател, който не знаеше чужд език. Росен говори шест езика“.

„Аз уважавам Бойко Борисов, но той е експерт в противопожарната дейност. МВР подслушват, защото нямат агенти на терен. Аз като учих, имах агенти, които можеха да ми кажат кой е откраднал две чушки от пазара. Вотът на недоверие на тема „сигурност“ звучи странно. Престъпността разцъфтя по време на управлението на ГЕРБ. Нормално е Цветан Цветанов да се оттегли от политиката докато срещу него текат съдебни дела“, заяви и самият Росен Петров. 

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.