ГЕРБ

Николай Мелемов, Смолян: До края на втория ми мандат улиците в квартал „Каптажа“ ще бъдат асфалтирани

До края на втория ми мандат улиците в квартала ще бъдат асфалтирани, заяви на среща с жители на кв. „Каптажа“ кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов. В срещата участваха кандидатите за общински съветници Софка Иванова, Милка Манева, Андриян Петров и Елин Лилов. Мелемов обясни, че по втория воден цикъл за нов водопровод и канализация са предвидени 17 улици от техния квартал.

Точно поради това досега те не са били обект на ремонти, за да не се налага догодина наново да се разкопават. Кандидат-кметът посочи, че неотдавна с фирмата изпълнител на уличните кърпежи обиколили „Каптажа“ и набелязани улиците, където трябва да се изрежат дупките и да се запълнят – тези, които няма да се пипат следващата пролет. Очакванията са му до 10-тина дни фирмата, изпълняваща и други обекти в града, да насочи към квартала машините и работниците си.

Софка Иванова – досегашен съветник в местния парламент и кандидат-съветник в листата на ГЕРБ, докладва пред съкварталците си за поетите и изпълнени ангажименти от предходната кампания. Един от тях е да се възстанови съборът на Рожен. Друг – да се изгради детска площадка. Сега се работи по втора детска площадка, за която много време е било нужно да се осигури място, тъй като общината там няма собствен терен. Детската градина е санирана и основно ремонтирана. Променена е формулата, по която общинските училища получават своето финансиране, вследствие на което Пето основно училище има възможност да осигури повече извънкласни форми на обучение. В Каптажа почти разрушена сграда е превърната в Център за настаняване от семеен тип за деца, в който са се отворили работни места и за жители на квартала.

Присъстващ на срещата отбеляза, че Смолян е най-красив и най-чист град в България. Кандидат-съветникът Адриан Петров допълни, че е и много по-светъл, защото общината е поела осветлението от консорциума, който допреди 4 г. е получавал 12 хиляди лева на месец само, за да провери дали има изгорели лампи, а отделно общината му е дължала хиляди левове за поддръжка на уличното осветление, без да има доказателства, че крушките наистина са се подменяли.

„Смолян е един от най-запрашените градове, защото зимата е дълга, а всички се отопляват на дърва и въглища“, каза Мелемов и допълни, че над 30 са блоковете в Смолян, които ще се санират с пари от държавата. „Вие по тази национална програма ще може да си санирате домовете. Ако това стане, ще го усетите като икономия в разходите, а и въздухът в града ще се промени“, допълни той.

Попитан какво ще направи, за да разреши проблема с безработицата кандидат-кметът посочи, че според него не толкова безработицата е проблем на Смолян, колкото ниското заплащане. „Общината съдейства, за да се разкриват работни места. Какво може да направи общината – да намали данъците и да предложи имот. Ние това го правим. Нямаме инвеститор, който е искал да развива бизнес в Смолян и да е върнат. Затова говорим за пътищата от Пловдив до Смолян и до Ксанти, за което усърдно работим с областния управител. Станат ли пътищата такива, каквито трябва, ще видите, че Смолян ще живне“, каза кандидат-кметът.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.