Новини

Николай Цонев към военните: Вече сте направили избор за цял живот – достойно да служите на България

Бившият министър на отбраната Николай Цонев, който е и лидер на партия „Нова алтернатива“, се обърна с официално поздравление към българските военни по случай 6 май. Ето го цялото обръщение на Цонев:

Войни на България,

Поздравявам ви с деня на храбростта и празника на Българската армия!
В днешния празничен ден поздравявам всички вас, които посветихте живота си в защита на нашата Родина. Всички вас, които бранихте и продължавате да браните свободата и независимостта на България. Всички вас, които служихте и продължавате да служите на Българската армия.

С постъпките и поведението си, вие доказахте, че интересите на Родината са по-важни от собствения ви живот – не само в мирно време, но и по време на бойни действия. Бих искал да подчертая големия принос на тези военнослужещи, които в момента изпълняват своя дълг зад граница – вие демонстрирате на света, че качествата смелост, доблест и професионализъм са определящи за Българската армия.

Храбри мъже и жени,

Вашата дисциплина, отдаденост и лоялност към Родината провокира всички нас да се чувстваме горди, че сме нейни граждани. За мен е чест, че съм служил заедно с част от вас като офицер.

Към всички войни от запаса и ветерани, които сте служили усърдно на Майка България – поздравявам ви за вашите услуги и ви почитам за вашата саможертва.

Приятели,

Настоящите условия, в които се налага да изпълнявате своя дълг към Родината, не са в улеснение на нелеките ви задължения. Недостатъчен бюджет, отделен от държавата за отбрана, липса на подобаваща социална политика, липса на дългосрочна визия в приоритетите, поставени от ръководните органи – все факти от днешната реалност. Но вие ги преодолявате с чест, достойнство и вяра.

Съвременният свят и международната обстановка също са далеч от спокойното и безопасно развитие. Към отдавна тлеещите познати военни конфликти се добавят нови, не по-малко опасни и сложни.

Искрено се надявам и работя за това българското правителство да съумее да разреши тези конфликти по политически начин, а не по военен. Също така, правителството ни трябва да може да предвиди ситуацията в перспектива и съгласно нея да развие българския военен потенциал.

Необходимо е да насочим общите си сили към правилното прокарване на вътрешни и външни политики, които ще гарантират сигурността на България и нейните граждани и ще постигнат по-добър живот за вас, военнослужещите.
Войни на България!

Вие вече сте направили своя избор за цял живот – достойно да служите на България! Защитете този свой избор!

От сърце ви поздравявам с нашия празник – Ден на храбростта и на Българската армия!

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.