Новини

Николай Цонев за „Патриотичния фронт“: След като не са си запазили името, това говори, че те нямат административен капацитет да управляват

Патриотичният фронт не са патриоти. Хора, които мразят циганите и турците и подклаждат етническа война, не са патриоти. С използването на това име те заблуждават обществото с идеите си. Това обяви пред bTV бившият вътрешен министър Николай Цонев, който е запазил името Патриотичен фронт и знака на НФСБ в патентното ведомство.

„Втората причина, за да направя това, е задължението ми към обществото и тя е образователна. Обществото трябва да е наясно дали хора като тези в Патриотичния фронт са достатъчно компетентни, за да участват в управлението. След като не са си запазили името, това говори, че те нямат административен капацитет да управляват”, обясни още Цонев.

Той добави, че няма да използва името Патриотичен фронт, а ще участва на предстоящите избори с партията си Нова алтернатива.

В ефир се включи и председателят на НФСБ Валери Симеонов, който с усмивка на уста каза, че няма какво да реагира на действията на един объркан човек. „Името на коалиция е регистрирано. Дали той от патриотични подбуди е тръгнал да има претенции върху знака на НФСБ. Знакът е регистриран през 2011 година. Това ми прилича на опит за рекет. Цялата схема е замислена така. То нали преди време имаше нещо около него, свързано с рекет. Осъдиха ли го или какво стана? Всичко това ми изглежда смешно. Цонев не е почтен човек. 2-3 пъти сме се виждали в Бургас, защото той искаше да играе с нас в коалиция. Опита се да се качи в движение на влака, но аз му отказах. И този човек е бил военен министър на България – опазил ни Господ”, обяви Симеонов.

Николай Цонев отговори, че има много хора, които оценяват управлението му в министерството по друг начин.

Цонев каза накрая, че е запазил също така и правата върху „Движение 21” и „Глас народен”.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.