Атака

Официално: „Атака“ поиска импийчмънт на президента

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова да бъде създадена временна анкетна комисия в парламента, която да поиска обяснение от президента Росен Плевнелиев защо е возил в правителствен самолет представители на чужди компании, които чрез концесии източват природните богатства на България. Сидеров запита за нерегламентирани срещи на държавния глава с представители на енергийния бизнес, специално с ИВН, коят, според националиста, в България е олицетворение на колониализма.

„За нарушенията на тези компании сме давали много сигнали от „Атака“. Има нарушения на договори, ограбване, изнасяне на печалба – достатъчно нарушения, които позволяват договорите на тези фирми да бъдат прекратени“, каза Сидеров. Вместо това държавният глава е направил нерегламентирана среща с Шишковиц във Виена. Не стана ясно какво налага президентът да се среща тайно с шефа на една от компаниите, която трябва да бъде съдена. „Това се нарича конфликт на интереси, държавна измяна може да се нарече“, каза Сидеров и припомни, че в българския парламент има инициирана подписка за разглеждане на тези случаи. 

На какво основание г-н Плевнелиев е возил в държавния самолет босовете на големи фирми – Никола Траян от „Аурубис“, медодобивния комбинат Пирдоп и е един колониален символ. Другият шеф, който бе използвал правителствения самолет – председателят на „Дънди прешъс метал“ – Челопеч. Те дават на държавата само 1,5%. Приходите им само за 2012 г. от справка са 4 тона злато, 6 тона сребро. 

„Това са фирми, олицетворение на ограбването. Г-н Плевнелиев ги превозва с правителствения самолет и по този начин показва, че стои зад гърба им. Как институциите да водят действия срещу тях, след като държавния глава показва, че стои зад тях“, запита Сидеров.

Такива контакти водят до импийчмънт. За много по-дребни неща са искани и получавани оставки в европейските страни. „За този случай г-н Плевнелиев е длъжен да отговори. Българското общество трябва да знае какви интереси държат в зависимост държавния глава“, каза Волен Сидеров. 

Той призова депутатите: „Да съберем бързо подписи за една анкетна комисия и да поканим г-н президента да отговори що ще на срещи във Виена, дали има лична изгода. Крайно време е Плевнелиев да свали имунитета си, да бъде осветен пред българското общество, прокуратура и съд“, каза лидерът на „Атака“. Сидеров прикани да бъдат събрани 48 подписа от началото на идната седмица.

Покажи още

1 коментар

  1. ей, смешници … много сте зле бе! Като не ви изнася президента и го нападате, нали .. помияри мръсни … само търсите да държите кокала и които не ви отърва го нападате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.