Атака

От „Атака“ питат за оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев

Ако се наложи, трябва да се правят предсрочни избори, въпросът е след тях какво. Избирателят трябва да застане с изпитен тест. Може да се повтори в България да има мнозинство, което не реагира на законопроекти, касаещи обикновения човек. Може да се появи част от коалиция, която не е ясно каква е. Може избирателят да вкара в парламента такива хора, които да работят за неговия интерес.

Минималната работна заплата /МРЗ/ да е колкото в Европа, нали сме европейци, каза пред bTV лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров, който бе в студиото на Антон Хекимян заедно с депутатите Магдалена Ташева и Адриан Асенов.

„ДПС и ГЕРБ са на единна позиция по въпроса за парламентарна декларация за ситуацията в Украйна. „Атака“ и БСП защитаваме идеята да няма санкции към Русия. ДПС и ГЕРБ са против това“, обясни Сидеров липсата на обща декларация на българския парламент за ситуацията в Украйна.

„Метафората със Златната акция се изтърка“, каза Волен Сидеров. Това бе вкарано от ГЕРБ. Сидеров коментира, че техни принципни виждания започнали да се осъществяват. Той даде пример с регулатора Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/, която започна процедура за отнемане на лиценза на енергоразпределителните дружества.

„Не се обезсмисли ролята на „Атака“, напротив, все повече неща почват да се чуват. Включително по въпроса за санкции за Русия успях да повлиая“, каза Сидеров. Според него има някои ведомства и кадри за „ремонт“ в кабинета на Пламен Орешарски. „Външния министър, външно министерство е за ремонт. Вътрешното – да се погледне дали няма нужда от смяна. Не знам защо ГЕРБ са насочени към главния секретар, а не към министъра на вътрешните работи, да не би да е техен човек“, запита Сидеров, коментирайки провала на акцията в Лясковец.

Относно визитата на външния ни министър в Украйна, която бе без предварителна санкция от парламента, Сидеров заяви: „Преди 2 г. Вигенин определя партия „Свобода“ като ксенофобска. Сега отива и легитимира правителство с 4-ма представители на тази прартия“. Орешарски каза, че се бил консултирал с него, допълни лидерът на „Атака“.

„Крим винаги е бил руски. Обявявяйки се против санкциите и признавайки референдума България можеше да е посредник между Русия и Запада. Винаги аргументирам моите тези. В момента да правиш санкции срещу Русия е да вредиш на България“, каза Сидеров. Това, че европейски държави биват притискани от САЩ да налагат санкции, ще има обратно еманципиране. Големи щети ще има и върху нас, ако има санкции – голяма част от туристите са руснаци.

Той призна, че до сега не са имали нормални политически контакти с Русия, както имат с франски и други европейски партии. Неговият депутат Адриан Асенов поясни, че в Украйна има българи, заселени там след войните през 19-ти век – там има истински българи, които с кръвта си са защитавали българщината. „В момента българите са за присъединяване към Русия“, каза Асенов. Българската общност е „за“ референдума. Те са наши родни братя, ние сме длъжни да се съобразяваме, допълни той.

Депутатите от „Атака“ смятат, че позицията на „левия“ Станишев съвпада с десния“ Росен Плевнелиев. В България няма преврат, кърджали не е автономна, няма обща граница с Турция, изреди Магдалена Ташева. Понеже той е заплашен от ПЕС, той не подкрепя референдума, а не защото го натиска Мартин Шулц и се страхува, каза Ташева. Според Сидеров – това послание е насочено към избирателите му.

„Ако съм най-големия хулиган в българската политика и с това прокуратурата е ликвидирала престъпността, готов съм да поема тази роля“, каза Сидеров. Всичко е изградено върху лъжесвидетелстване на един човек, който е в униформа. Това е вид тормоз. Нака прокуратурата да действа така светкавично и срещу Борисов, призова лидерът на „Атака“.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.