Новини

Парламентът обсъжда предстоящата предизборна кампания за местния вот

Парламентът ще обсъди и гласува проект за решение за пленарните заседания през септември и октомври във връзка с предстоящата предизборна кампания за местния вот. Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица. Вносители на проекторешението са председателят на парламента Цецка Цачева и председателите на парламентарни групи Цветан Цветанов, Найден Зеленогорски, Радан Кънев, Валери Симеонов и Борислав Борисов.

След това се предвижда народните представители да продължат с второто четене на Законопроекта за предучилищното и училищното образование.

В проекта за дневен ред е още първото четене на промени в Закона за специалните разузнавателни средства. Измененията са внесени от Димитър Лазаров (ГЕРБ) и група народни представители и са предвидени като точка първа за четвъртък.
В проектопрограмата на парламента е още второто гласуване на промени в Наказателния кодекс, които ще бъдат точка втора за 17 септември.

Народното събрание ще обсъди и гласува процедурни правила за условията и реда за предлагане, оповестяване и изслушване на кандидати и за избор на инспектори в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Проекторешението е предвидено да бъде първа точка в петък.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене и изменения в Закона за опазване на земеделските земи. В проектопрограмата е включена ратификация и на десет нормативни документа, по които България е страна. В петък е предвиден редовен парламентарен контрол.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.