БСП

Петър Курумбашев: Тандемът Първанов – Борисов е забавен

Забавно е да се наблюдава тандемът Първанов – Борисов. Различията между БСП и АБВ са на личностно ниво, а не на идейно. Това обяви пред bTV депутатът от БСП Петър Курумбашев, който заема четвъртото място в листата на социалистите за евроизборите през май.

„Надявам се кампанията за евроизборите да е възможност за сериозен разговор. Причината за това е, че чалгата навлезе много в медиите и политиката. Време е политиците в България да могат да се обединяват около национални идеи. Сега ясното разграничение се вижда в социалния сектор, където се върши много. Спомняме си, че хората бяха със замразени заплати и стигнахме до събитията от февруари миналата година. Сергей Станишев ще води евролистата на БСП, но той ще остане в българския парламент. Социалистите излизаме за победа на предстоящите избори и за първа политическа сила. Няма да се учудя, ако местата на евродепутатите се разпределят само между БСП, ГЕРБ и ДПС. Това е реална хипотеза, защото бариерата от 6% е трудно постижима”, обясни Курумбашев.

Относно позицията на България за Украйна депутатът каза, че тя трябва да е балансирана. „Санкции срещу Русия може да доведат до пропорционален отзвук и реакция от руска страна. Според мен е редно и двете страни се изтрезнеят и да спре това показване на мускала. Редно е да се води диалог и да се седне на преговори между ЕС, Русия и Украйна. Много хора критикуват референдума, че е поведен за 10 дни. От другата страна обаче идва въпросът, че 97% от хората в Крим искат да се присъединят към Русия. Няма как да не се приеме този факт”, добави още социалистът.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.