БСП

Пламен Славов от БСП заяви, че като кмет на Карлово ще работи за намаляване на таксите в детските градини и яслите

На среща с жители на село Московец кандидатът за кмет на левицата Пламен Славов заяви, че като кмет ще работи заедно с екипа си за намаляване на таксите в детските градини и яслите. В детски градини в община Карлово таксите са едни от най-високите в цялата страна. Издръжката за едно дете в тях възлиза на около 60 лева, което се оказва прекалено скъпо за по-голяма част от родителите – споделиха присъстващите.

Хората посрещнаха радушно всички, залегнали в платформата за управление на БСП идеи за социално ангажирана местна власт. Сред обсъдените въпроси бяха и тези за по нататъшната поддръжка и съдействие за разнообразяване живота в клубовете на пенсионерите и на лицата с увреждания, разширяване обхвата на социалния патронаж, особено за възрастни хора. Хората поискаха Пламен Славов и екипът му да се ангажират с решения за подобряване на социалната политика, касаеща качествено обслужване при достъпна такса за самотни хора в домове, построени върху общинска собственост, както и подкрепа за деца с увреждания и лишени от родителски грижи за осигуряване на възможност за развитие.

На срещата присъстваше и кандидатът за кмет на село Московец, издигнат от БСП г-жа Ангелина Желева, която е заслужила с работата си уважението на жителите на селото. Като психолог и бивш управител на „Домашен социален патронаж“ тя е запозната с проблемите и нуждите на хората, на които им се налага да ползват услугите му и е изцяло ангажирана със социалните проблеми и потребности на всички обществени групи на територията на община Карлово. Като психолог и експерт кандидатът на БСП да кмет на с. Московец знае и начините социалните услуги да бъдат достъпни и да покриват изцяло нуждите на своите ползватели. В момента г-жа Желева работи като психолог в комплекса за социални услуги в Сопот.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.