България без цензура

Политолог и журналист оглави младежката организация на „България без цензура“

„Днес казваме: Господа от БСП, от ГЕРБ и от ДПС, ние, младите българи, не ви искаме повече. На 25-ти май е нашият абитуриентски бал, каза Николай Бареков пред над 3000 младежи, събрали се в зала „Универсиада“ в столицата за учредяването на младежката организация на „България без цензура“. Здравейте, млади българи, които сте сърцевината на най-младата, най-енергичната и най-умната партия ББЦ, бе поздравът на Бареков към младежите.

„След една седмица предстои нашата първа политическа битка, 25 май е датата, на която трябва да разберем иска ли България промяна и смяна на порочното политическо статукво, добави Бареков. Моята кауза са младите българи. Искам млади хора да управляват България, докато съм жив, пожела си лидерът на ББЦ.

Искам още рано-рано на 25-ти да накажем статуквото с нашия номер 28 в бюлетината, искам още в ранни зори двуцифрен резултат за ББЦ и шампанското още на обяд ще го отворим, призова лидерът на ББЦ. Той увери младите в препълнената зала, че след победата ще има голям купон на 25-ти вечерта във всички дискотеки в големите градове на страната.

Цинизмът на нашите политици е безкраен. 35% от нашите младежи са трайно безработни. А във Видин и Монтана процентът е 80-90%, онагледи Бареков ситуацията у нас. Над 3 милиона души живеят извън родината.

Повече държава в социалната политика и по-малко държавна намеса в бизнеса, очерта той намеренията си и наблегна на програмата на ББЦ в социалната сфера – работни места за младите, 350 лв. за второ дете, безплатни лекарства за майки, деца, пенсионери и хора с увреждания. Бареков добави още, че студентите отличници трябва да получават стипендии, независимо от социалния си статус. Или държавата да обмисли намаление на таксите за ВУЗ, или да вдигне студентските стипендии, каза
на младите Бареков. Той обеща ВУЗ в Северозападна България, но и редуциране на броя на всичките 60 университета, които са прекалено много.

Пред младежите Николай Бареков обяви, че партията организира младежка политическа академия във втората половина на месец юни на Слънчев бряг. В нея ще бъдат поканени 500 младежи за политическо обучение как се правят избори и как се управлява. За по седмица, разделени на две групи, на морето ще отидат тези от младежите, които са се представили най-добре на европейските избори. Лидерът на ББЦ обяви и конкурс за 5-те бройки за експерти в Брюксел, които му се полагат като евродепутат, и призова младежите да изпращат сивитата си.

За председател на младежката организация на „България без цензура“ бе избран политологът и журналист от Дарик радио Никола Митев. 29-годишният лидер на младежите в ББЦ в момента оглавява пресцентъра на партията и бе предложен за поста лично от Николай Бареков.

„Ние сме „А“ отбора, ние нямаме минало, което да ни пречи и да се срамуваме от него. Ние не сме бъдещето, ние сме настоящето – ние сме тук, сега и в сегашно време. Зад гърба си имаме и Николай Бареков“, каза новоизбраният лидер на младежката организация на ББЦ. Той посочи, че държавата ни е била достатъчно глупава, за да не използва потенциала и хъса на младите си хора през последните 15 години. „Гласът на младите хора в България не се чува“, категоричен бе Митев. Ние водим паралелен живот, който няма допирни точки с държавата, общуваме си в интернет, заяви Митев. Той обобщи, че България има най-високо квалифицираните сервитьорки и строители и е цяло чудо да започнеш работа по специалността, която си завършил в университета. Ние вече сме фактор, младите заслужаваме повече и България е наша, заключи лидерът на младежите в ББЦ.

Заместници на Митев до конгреса наесен ще бъдат Десислава Балабанова, Божидар Богданов, Антон Герин, Богдан Николов, Косьо Иванов. За главни секретари делегатите определиха Боряна Павлова и Теодора Стоянова.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.