България без цензура

Поля Ченева, водач на листата на ББЦ във Варна: От тези избори зависи дали ще се въртим в кръг или ще поставим началото на промяната

Хората, независимо от партийната им принадлежност искат едни и същи неща за Варна – ред, нормални условия за живот, европейски градски транспорт, да има компетентност в общинската администрация и без партийни назначения, правилно отношение към бизнеса, прозрачност в управлението на европейски програми, друго отношение към гражданите на общината.

„Даваш кредит на доверие и през всичките тези години чуваш само за приятелски фирми, липса на ясни правила, договорки, скрита политика и толеранс към икономически зависими субекти. Нужна е промяна, а тя може да бъде осъществена само от нови лица, старите вече показаха какво могат, пропиляха си своя кредит на доверие от хората“, заяви водачът на листата на ББЦ за общински съветници във варна Поля Ченева.

Тя коментира, че изборът във Варна ще бъде между хора, абонирани за властта и които умуват как да разпределят ресурса на града. „Тези хора са имали възможност, години са управлявали града ни, сменяли са различни партии не защото са защитавали кауза, а поради несъвместителство с икономически интереси. Абонираните за местната власт започнаха да се представят за нови месии, но гражданите на Варна се умориха да дават кредит на доверие на тези, които вече са имали ресурса, правомощията и средствата, за да се направят полезни неща за града ни, а не са го сторили“, коментира Ченева.

Тя се обяви за експертността, спиране на политическите уволнения и делене на хората на мои и твои. Посочи, че целта на кандидатите на ББЦ е не да участват в местната власт като младши партньори, а да управляват в полза на варненци. Поставям си високи цели, само тогава може да постигнем високи резултати, каза Ченева.

Кандидатът на ББЦ призовава хората да гласуват по съвест. „От тези избори зависи дали ще се въртим в кръг или ще поставим началото на промяната. В Общинския съвет се взимат най – важните решения, там е същинското управление, което остава скрито за повечето хора. Който и да бъде избран за кмет на Варна, ще му се наложи да работи със сенки от миналото. Всяко решение в Общинския съвет, за да бъде прието, трябва да събере 26 гласа. Тогава идва ред на коалициите, с нашите пари да се купуват безпринципни мнозинства, без варненци да са гласували за това“, посочи водачът на листата Поля Ченева.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.