БСП

Поне десетима в битка за стола на Сергей Станишев в БСП

Поне десетима ще влязат в битката за лидерския пост на БСП. От другата седмица се очаква да започне активното номиниране на претендентите от областните структури, пише „Монитор“. В реалната битка на конгреса на 27 юли обаче по всяка вероятност ще влязат около 6 мераклии да наследят Сергей Станишев. Останалите нямало да приемат номинациите. Социалистите очакват Станишев също да бъде посочен като претендент от някои организации.

Червените обаче са твърдо убедени, че той няма да промени плановете си, след като в събота, след 13 години начело на Столетницата обяви, че сдава поста. Според мнозина в БСП решението му е освободило до голяма степен напрежението, натрупано заради активизацията на вътрешнопартийната опозиция.

Като фаворит засега се очертава икономическият министър Драгомир Стойнев. Сериозни шансове има и шефът на НС Михаил Миков, който засега не издава ще се включи ли в надпреварата. Мая Манолова обаче вече обяви, че ако получи номинация ще я приеме. С подкрепа се ползва и Корнелия Нинова. В борбата ще участва със сигурност Янаки Стоилов, а не са изключени номинации и на Георги Пирински и Атанас Мерджанов.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.