Новини

Предизборната кампания стартира на 25 април

До 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи за евроизборите, съобщиха днес от Централната избирателна комисия (ЦИК). Крайната дата за регистрация на партиите и коалициите за участие е 9 април, а от 25 април се открива предизборната кампания, пише „Дневник“. Инициативните комитети могат да изчакат до 14 април. До тази дата те могат да поискат да бъде заличена тяхната регистрацията за участие в изборите.

До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетината на партиите и коалициите от партии и независимите кандидати и ще ги обяви.

24 часа преди изборния ден, т.е. в 24:00 часа на 23 май се слага край на предизборната агитация. От тогава до обявяване края на изборния ден се забранява за огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания до общественото мнение.

ЦИК ще обяви края на изборния ден след приключване на гласуването на територията на страната не по-късно от 20.00 часа на 25 май. Не по-късно от три дни след изборния ден – 28 май, ЦИК ще обяви получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите. До 30 май, включително, ЦИК ще обяви имената на избраните членове на Европейския парламент от страната ни.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.