Резултати

Преференциалният вот в Пиринско посече мераците на Ахмед Башев за парламента

Преференциалният вот нанесе доста изненади след изборите, проведени вчера. Подобно на явлението 15-15 от евровота и сега доста от поставените в по-предни позиции в листите ще минат назад в крайното класиране. При ДПС, Муса Палев изпреварва втория в класирането Ахмед Башев. Палев в получил 4835 преференциални гласа, което автоматично го вкарва в парламента, съобщава struma.com.При ГЕРБ, кандидат-депутатът 9-9 Кирил Котев е получил 7129 гласа, с което става втори и влиза в парламента. Втората, Даниела Савеклиева, става трета с 1688 гласа.

Под въпрос е депутатстването на Йордан Андонов, който е пети в листата и засега отпада, но има шанс да влезе при разпределението на мандатите.

При БСП, голямата битка бе между Емил Костадинов и Богдан Боцев, като Боцев бие бившия депутат с 2581 на 2563 гласа. Социалистите обаче вкараха едва един депутат.

Така, че с уточнението, че може да настъпят някои промени при разпределението на мандатите, това са депутатите от Пиринско:

4 за ПП ГЕРБ – Цветан Цветанов, Кирил Котев, Даниела Савеклиева, Димитър Танев. Цветанов обаче вече обяви, че ще влезе като депутат от Велико Търново, което практически освобождава мястото за четвъртия –
Георги Андонов2 за ДПС – Муса Палев и Алиосман Имамов
1 за БСП – Кристиян Вигенин
1 за РБ – Атанас Атанасов, който се очаква да влезе от избирателен район в София и да освободи мястото за следващия в листата – Веселин Пенев
1 за ПФ – Атанас Стоянов
1 за ББЦ – Светлин Танчев
1 за „Атака“ – Илиян Тодоров

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.