ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов откри нов парк в Стара Загора

Градовете в България се конкурират с хубави паркове, градини, пречиствателни станции. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на новия парк в Стара Загора. Премиерът обеща до една година 44 дка от този нов парк, които не са усвоени към момента, да се превърнат в обновено пространство с нови спортни площадки, места за отдих и детски площадки.

Стойността на този проект ще бъде 5 млн.лв., от които 1 млн. лв. ще бъде от бюджета на Община Стара Загора и 4 млн. лв. – държавно финансиране.

Новооткритият парк се простира на площ от 77 дка и е на стойност 4,5 млн. лв. В него има изградени спортни игрища, детски площадки, места за отдих и шадравани.

Ето какво написа в профила си във Фейсбук премиерът относно откриването на парка в Стара Загора:

„Изграждането на паркове е инвестиция в здравето на всички нас. Днес в Стара Загора с кмета Живко Тодорова, транспортния министър Ивайло Московски и депутати от ГЕРБ открихме най-новия и най-голям парк в града, който е и първият финансиран проект по програмата за „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Намира се в сърцето на града на площ от 78 дка. Пространството е обновено, като са запазени и големите здрави дървета, изградени са шадравани, мини зоопарк и дори е обособено японско езеро с градина. Разбира се, има детски площадки с обща площ над 1000 кв. м, които отговарят на най-съвременните изисквания за безопасност. Освен площите за разходка и отдих, това е едно прекрасно място за спорт на открито, разполага с дълги велоалеи и многообразие от игрища за популярните спортове. Така паркът в Стара Загора се превръща в място за цялото семейство – от най-малките до най-възрастните.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.