Новини

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че има готовност за съставяне на служебния кабинет

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че има готовност за съставяне на служебния кабинет, но ще изчака оставката на правителството „Орешарски“, за да проведе и консултации с лидерите на политическите партии. Почти половината от служебните министри ще бъдат от съветниците и секретарите на Плевнелиев, пише „Труд“. Една от най-обсъжданите кандидатури е на началника на кабинета на Росен Плевнелиев – Екатерина Захариева.

В служебното правителство на Марин Райков тя беше вицепремиер и министър на регионалното развитие. Сега за този пост се спряга Йорданка Чобанова.

Силна е и кандидатурата на Евгени Ангелов за министър на икономиката. Като министър на външните работи се очертава секретарят по външна политика на президента Тихомир Стойчев. Секретарят по социалните въпроси на президента Деяна Костадиновап най-вероятно ще е социалният министър. В предишния служебен кабинет тя беше и вицепремиер.

За правосъден министър Плевнелиев има възможност да избира между няколко души, но запознати твърдят, че вече се е спрял на съветничката си по правните въпроси Наталия Киселова.

Като евентуален служебен военен министър се спряга контраадмирал Георги Георгиев, който доскоро беше зам. началник на отбраната, но премина в резерва.

Покажи още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Вие използвате Adbocker

Моля, изключете Adblocker-а си за настоящия сайт.